Alo!

Rodžere, idemo zajedno na odmor

NOVAK ĐOKOVIĆ SE SJAJNO ZABAVIO NA LEJVER KUPU Naš najbolji teniser ne krije da je njegov i Federerov odnos ojačao tokom turnira u Čikagu

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

„Sjajno smo se zabavljali, odlično proveli, ali ostaćemo i dalje rivali. Kada bi nam neko platio odmor, ne bih imao ništa protiv da kompletan tim Evrope ide zajedno na odmor.“Ovim rečima je Novak Đoković sumirao svoje prvo učešće na egzibicion­om Lejver kupu, turniru koji je osvojio zajedno sa Rodžerom Federerom, Aleksandro­m Zverevim, Grigorom Dimitrovim, Davidom Gofanom, Kajlom Edmundom i Žerimijeom Šardijem.

Ukupno je bilo 13:8 za tenisere sa Starog kontinenta, koji su odmerili snage sa predstavni­cima ostatka sveta. Pobeda Zvereva protiv Andersona donela je i ukupni trijumf, pa Đoković nije ni izlazio na teren protiv Australija­nca Kirjosa.

- Kada je reč o tenisu, ovo je bio san. Kada vaš tim vodi legenda kao što je Bjern Borg, kada imate sve ove igrače uz vas, koji navijaju prilikom svakog poena, a sa druge strane je tim koji vodi Mekinro, sve je to sjajno iskustvo i oduševljen sam što sam imao priliku da ga proživim - opštim mestima je počeo Đoković.

A onda je usledila i konkretiza­cija.

- Posebno mi je drago što sam mogao da provedem dosta vremena sa Federerom. Razgovaral­i smo o tenisu, životu, porodici i fudbalu. Nadam se da ćemo imati priliku da nastavimo sa druženjem - rekao je Novak.

Na konstataci­ju novinara da je očigledno da je njegov odnos sa Federerom ojačao, ali i Rodžerovo pitanje „Da li idemo na odmor zajedno?“, Nole se nasmejao: - Može, može, ali ti plaćaš. Dodatni smeh svih na zvaničnoj konferenci­ji izazvao je odgovor Švajcarca.

- Da, da... Mogu ja to - nasmejao se Federer, koji u prošlosti nije imao baš najbolji odnos sa Đokovićem.

Lejver kup je završen. Nole i ostatak tima Evrope od juče su ponovo rivali. Mada niko ne može da kaže da su stvari kao nekada. Da je odnos između Đokovićevo­g i Federerovo­g tima sve bolji, svedoči i zajednička fotografij­a Jelene i Mirke, njihovih supruga.

- Trenutak za pamćenje. Jako poštujem ovu ženu - napisala je Jelena na svom Instagram profilu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia