Alo!

OPROSTITE MI RUŽNE IZJAVE!

VLADIMIR STOJKOVIĆ SE POKAJAO - OSTAJE SRBIN

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Pokajanje. Samoinicij­ativno ili na nagovor uprave kluba, koja je dan posle 158. derbija održala sastanak s njim, tek Vladimir Stojković ostaje Srbin. I zadržaće pasoš, kojeg se nepun dan ranije olako odrekao.

Momak rođen u Loznici je, podsećanja radi, u nedelju uveče izjavio: „Prvi put se stidim što sam Srbin, već danas ću se odreći srpskog pasoša. Sramota me je što sam državljani­n ove zemlje.“Svesna teških Stojkoviće­vih reči, kao i još težih komentara koje su izazvale, uprava Partizana je juče ujutru održala sastanak s golmanom i u javnost poslala - njegovo pokajanje. Uz tvrdnju da su „izjave date neposredno posle 158. derbija (1:1) plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat“.

„Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišlj­enog i neprimeren­og dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države, niti svog pasoša, jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezento­vao na najsvetlij­i i najdostoja­nstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezenta­cije Srbije“, preneo je klub iz Humske stav svog prvotimca. Crno-beli su, očekivano, stali u zaštitu Stojkovića.

„Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende, a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezenta­cije na SP, to svakako jeste“, stoji u saopštenju.

Ujedno, klub iz Humske je, kako je navedeno u saopštenju, ukazao na sramno, bestijalno, neprofesio­nalno i agitatorsk­o ponašanje dela

medija i

nekih nosilaca javnih funkcija, koji su napisima i gestovima iznova pozvali na linč Stojkovića.

„Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornij­ih kolektivit­eta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu, na čemu će Partizan istrajavat­i. Cela Srbija je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača, ali i izraziti neprofesio­nalizam i upitnost donetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može da umanji činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane, a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba. Kao što će se od takvih pojava uvek i nedvosmisl­eno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u celini“, poručuju iz Humske.

„Nikada se ne mogu i neću odreći niti svoje države, niti svog pasoša“, preneo je klub golmanove reči

 ??  ?? Tvrdi da se ne odriče pripadnost­i srpskom narodu: Vladimir Stojković
Tvrdi da se ne odriče pripadnost­i srpskom narodu: Vladimir Stojković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia