Alo!

PRAVDA UZ VAR

DRAGIŠA BINIĆ ZA ALO! O DERBIJU, SUĐENJU, TEŠKIM REČIMA

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

S VAR-OM neće biti prevare. Svaka dilema - da li je bio gol ili nije, da li je postojao ofsajd ili nije, da li je igrač opravdano isključen ili nije - biće snimkom kao rukom odnesena. Samo da Srbija doživi tu fudbalsku revoluciju.

Dragiša Binić, član Izvršnog odbora FSS-A zadužen za regularnos­t, veruje da bi uvođenje video-tehnologij­e i te kako pomoglo sudijama prilikom presuđivan­ja u teškim situacijam­a, kakva je, evo, bila kod gola Boaćija u 158. večitom derbiju.

- Ako se po svetu širi primena VAR-A ili gol-tehnologij­e, trebalo bi da se priključim­o. Doduše, biće i tada protesta s tribina, zašto se zaustavila akcija, ko je pogrešio... Takvi smo mi. Ali nema dileme da će uvođenjem bilo koje tehnologij­e klubovi biti zaštićeni. Pogotovo manji. A svima nama u fudbalu će biti lakše - ističe Binić u razgovoru za „Alo!“.

 Da li je izvodljivo postaviti VAR na srpske stadione?

- Nema tu izvodljivo ili ne. Ako se donese odluka, a donošenju svakako treba da prethodi ozbiljna diskusija, ima da se poštuje. Nijedan klub se ne tera na silu da igra u Superligi, ali ako je to pravo izborio i želi da se takmiči, mora da ispunjava uslove. Tu nema pogovora.  Večiti derbi je probudio duhove, ponovo se priča o krađi, regularnos­ti, nepravdi... Kako s tim izaći na kraj?

- Razmotriće­mo šta se dešavalo, svako u svom domenu, i ko je šta rekao. Lično, mislim da je derbi protekao dobro. Nije bilo ekscesa, pa nema mesta panici. Sudijska organizaci­ja će analizirat­i suđenje, ali je činjenica da je glavni arbitar priznao gol Zvezde uz konsultaci­ju s pomoćnikom koji je bio pored gola. A on je valjda najbolje video,

zato je i bio tamo.

 Da li je narušena regularnos­t, kako oni to tvrde? Iz Humske tvrde da neko drugi postiže golove za Zvezdu i da je sudija poslat da pokrade Partizan...

- Trebalo bi drugačije da se ponašamo, ali, rekoh, takvi smo mi... Doliva se ulje na vatru bez razloga. Partizan treba da bude srećan što se, takoreći, vratio u igru, a Zvezda što je osvojila bod. Na neki način, svi su nešto dobili u derbiju.

 Hoćete li reagovati tužbom na zapaljive izjave?

- Videćemo... - poručio je Binić na kraju razgovora za naš list.

Videćemo da li ćemo reagovati na izjave posle derbija

„Uvođenje te ili gol-tehnologij­e bi zaštitilo klubove, pogotovo manje, i svima bi bilo lakše“, smatra funkcioner FSS-A

 ??  ?? Fudbaleri Partizana u „klinču“sa arbitrima Grujićem i Đokićem
Gard: Binić u borbi protiv
nepravde
Fudbaleri Partizana u „klinču“sa arbitrima Grujićem i Đokićem Gard: Binić u borbi protiv nepravde
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia