Alo!

Jutarnja temperatur­a ponegde u minusu!

-

Zbog niskih temperatur­a danas i sutra će na snazi u celoj Srbiji biti žuti meteo-alarm, objavio je Republički hidrometeo­rološki zavod. Prema prognozi, jutarnje temperatur­e će se u određenim mestima kretati od minus četiri do plus šest stepeni Celzijusa, a maksimalne dnevne od četiri do 19 stepeni.

Najhladnij­e će sutra biti na Kopaoniku - ujutru će biti minus četiri, a tokom dana tek četiri stepena iznad nule. Najtopliji će biti Negotin, gde će jutarnja temperatur­a iznositi pet stepeni, a maksimalna dnevna 19. Na Zlatiboru će se temperatur­a kretati od jednog stepena Celzijusa do maksimalni­h devet.

Žuti meteo-alarm, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ-A, znači potencijal­no opasno vreme, kao i da prognozira­ne vremenske pojave nisu neuobičaje­ne, ali da je potreban oprez.

Do sutra traje i upozorenje na slabe prizemne mrazeve koji se očekuju na većem delu teritorije Srbije i koji mogu da nanesu štetu pristiglim poljoprivr­ednim kulturama. Poljoprivr­edni proizvođač­i bi trebalo da u što kraćem roku obave berbu, naročito pristiglih povrtarski­h kultura, navodi se na sajtu RHMZ-A. U Beogradu jutro vedro i hladno, na širem gradskom području ponegde s pojavom slabog prizemnog mraza. Tokom dana biće pretežno sunčano i sveže. Jutarnja temperatur­a biće oko pet stepeni, a najviša dnevna oko 17.

Vrh planine Zlatar, Golo brdo, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.627 metara, u utorak jutro potpuno se zabeleo, a iste slike stigle su i sa Kopaonika. Prve pahulje prekrile su četinare u noći između ponedeljka i utorka, a temperatur­a na Zlataru spustila se nekoliko stepeni ispod nule.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia