Alo!

Ubistvo plaćeno 20.000 evra

-

- Petar je nastavio da radi kao advokatski pripravnik u očevoj kancelarij­i i da odlazi na suđenja. Još je u šoku zbog svega, ali ne želi da se meša u rad istražnih organa. On se prijatelji­ma poverio da se neće mešati u istragu državnih organa. Istakao je da ih treba pustiti da rade svoj posao i da nađu ubicu njegovog oca - kaže dobro upućen izvor „Alo!”.

Kako saznajemo, zbog takvog stava je naišao na negodovanj­e svog okruženja, koje smatra da je Petar u opasnosti i da mu je posle očevog ubistva stavljena meta na glavu.

- Neki su mu otvoreno rekli da ubica njegovog oca nikada neće biti pronađen, donekle i zbog njegovog stava „da policiju i tužilaštvo treba pustiti da sami rade” - navodi naš izvor.

Advokat Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Borda svetske policijske asocijacij­e, ubeđen je da ubica Miše Ognjanović­a nikada neće biti pronađen.

- Ako policija ni posle dva meseca nema nikakav trag, onda su male šanse da ubica ikada bude otkriven! Ubistvo je počinio pravi profesiona­lac, koji za sobom nije ostavio tragove. Mogao je da dođe iz regiona, a oružje je odmah uništeno. Jedino može da ga otkrije DNK na mestu ubistva, ali to je malo verovatno. Policija

zasad nema podatke ni ko je naručilac, ni ko su organizato­r i izvršilac - naglašava Nicović.

On ističe da Mišin sin Petar ne treba da se plaši jer on nije ni bio meta napada.

- Ubica bi ga usmrtio na licu mesta da je to hteo! On je imao zadatak samo da ubije Mišu, ali ne i njegovog sina. Ubice ga se na plaše, a Petar Ognjanović je za policiju neupotrebl­jiv ističe sagovornik „Alo!”.

Petar Ognjanović, kome je otac ubijen na rukama 28. jula, u policiji je rekao da nije video lice napadača i da ne bi mogao da ga prepozna. Očekuje se da će uskoro biti saslušan u policiji. O paklenih pet sekundi u kojima se ubica premišljao da li da puca i u jedinog svedoka zločina Petar je dao izjavu u policiji. Nicović procenjuje da je Ognjanović­evo ubistvo plaćeno 50.000 evra i navodi tri moguća motiva za likvidacij­u. - Moguće je da je Ognjanović ušao u „sivu zonu” i da nije uradio obećano. Druga mogućnost je da je možda smetao nekom svom klijentu, jer je previše znao o njegovim poslovima. Treća mogućnost je da je eventualno zasmetao suprotnoj strani - zaključuje Nicović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, kada nam je ubica prišao. Iznenada je pucao u mog oca. Nisam ni osetio da je jedan metak i mene pogodio u šaku. Moj otac je pao, ali je još bio živ kada se ubica okrenuo i otišao. Ja sam se sagnuo do oca i podigao ga uspravno. Bio je živ, vikao sam: „Tata, tata!” Ubica je već bio otrčao od nas, ali se verovatno tada okrenuo i pogledao nas. Video je da je moj otac još živ i onda se vratio. Da nastavi... Pucao je u mog oca ponovo, i to dok sam ga držao podignutog u naručju. Ne znam koliko hitaca je ispalio. Pet, verovatno. Osetio sam kako se telo mog oca trza. Ubica je okrenuo pištolj ka meni. Držao ga je uperenog u moju glavu. Pet paklenih sekundi.

Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, okrenuo se i otrčao - ispričao je on.

 ??  ?? Uviđaj na mestu ubistva beogradsko­g
advokata
Uviđaj na mestu ubistva beogradsko­g advokata
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia