Alo!

STOJKE, TI SI NAŠ! Vratićemo ti pasoš

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Razumem

ljude u Partizanu što su ljuti, ali bio je gol

Savić

O 158. večitom derbiju se i dalje priča. Partizanov­ci ne mogu da prežale što je Boaćiju priznat gol za koji smatraju da je neregulara­n, dok crveno-beli veruju čvrsto da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju.

Tako su se u Jutarnjem programu kod Jovane i Srđana na Televiziji „Prva“pojavili predstavni­ci oba rivala - legenda Zvezde Dušan Savić i Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

- Utisak derbija? I ovog puta se pokazalo da favorit ne mora da pobedi. Svi su nas unapred proglasili pobednikom, desilo se ono što znamo samo mi koji igramo derbi - taj jedan dan se pokazuje ko je bolji.

Partizan je bio bolji, zaslužio je da pobedi, ali završeno je 1:1, srećom po nas. Jedini ružan utisak je to što se desilo iza Zvezdinog gola i ova nespretna izjava Stojkovića - počeo je Savić.

- Očigledno je da je lopta prešla celim obimom. Lopta, znači, bio je gol. Razumem u ljude Partizanu, imali su šanse, nisu pobedili. Ljuti su, jer je jedan čovek video sve, čovek koji je radio svoj posao, a to je sudija iza gola.

Iliev je imao suprotno viđenje.

- Moj glavni utisak je da je Partizan igrao odlično. Pre utakmice napravila se takva da je Zvezda toliko superiorni­ja od Partizana da derbi nije morao ni da se igra. Kao čoveku iz Partizana, smatram da Boaćijev šut nije završio u golu. Predlagali smo VAR tehnologij­u. I da jeste i da nije pogodak, polemisaće se. Samo tehnologij­a može da pokaže da li je celim obimom lopta prešla liniju. Najtužnije je što je ispalo da je ovo matematičk­i gol. Nikad nećemo saznati da li je lopta kačila zamišljenu gol-liniju. A premije smo delili

zbog sta-

Stojke je shvatio da je pogrešio kada je dao onakvu izjavu

Iliev

va, karaktera igrača. Da su pobedili, premije bi bile veće. Ne mora samo zbog rezultata da padaju nagrade - jasan je Iliev.

Savić se osvrnuo na Stojkovića. - Zašto se ne komentariš­e da je Stojković krivac za gol? Kod kornera on stoji na toj liniji, kao da se venčao za nju. Treba mu reći: „Ti si kriv. Da si stajao tamo gde ti je mesto, mogao si da sprečiš pogodak“. Iliev je imao spreman odgovor. - Naš golman je najbolji srpski golman u poslednjih 20 godina. U afektu se svašta kaže, on je bio uveren da nije gol. Stojke je shvatio da je pogrešio zbog izjave da se odriče srpskog pasoša.

Ovo je bio povod Saviću da podseti da Stojković nije bio samo Partizanov...

- Nije on samo vaš, on je i naš. Prva ljubav zaborava nema. On je u duši sigurno zvezdaš, a ovo posle je neko razočaranj­e... Izjava Mrkele da je Stojković za psihijatri­ju jeste konstataci­ja stanja golmana koji je u to vreme govorio svašta. Pokajao se, vratićemo mu pasoš, moći će da putuje. Kad se pojavi takva izjava, nastane lančana reakcija. Decenijama je postojalo gospodsko ponašanje u redovima večitih. Ranije je bilo nezamisliv­o, u vreme Džajine generacije i moje, da ne postoji odnos poštovanja između čelnika. Tada su Zvezda i Partizan sarađivali - naglasio je bivši as crveno-belih.

Sportski direktor Partizana insistira da postoji organizova­ni napadi na „parni valjak“.

- Već neko vreme se vodi hajka protiv nas. Mnogo uspeha smo napravili u poslednje dve-tri godine i nije korektno da se svašta govori o nama. Bešiktaš, sa 120 miliona evra budžeta, nije merilo kvaliteta Partizana - zaključio je Iliev.

 ??  ?? NEKAD Vladimir u dresu Zvezde
NEKAD Vladimir u dresu Zvezde
 ??  ?? SAD Stojković kao
golman Partizana
SAD Stojković kao golman Partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia