Alo!

NAMESTILI SU MI JER SAM SRBIN!

Sve su uradili da ne bih bio šampion, a svaki muškarac bi se poneo isto da je bio na mom mestu

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Poslednji trkački vikend TCR Evropa zakazan je za 20. i 21. oktobar

Dušan Borković priznaje: „Naseo sam na provokacij­u, udario sam navijača u Monci, ali sam žrtva nameštaljk­e”. Prema rečima najboljeg srpskog automobili­ste, kompletnu ujdurmu režirao je tim španskog vozača Mikela Askone, njegovog najvećeg rivala u šampionatu TCR Evropa.

A šta se tačno dešavalo u nedelju i zbog čega je došlo do incidenta koji bi Borkovića mogao da košta titule, Borković je objasnio juče u Beogradu.

- Klasična nameštaljk­a, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa staze, sve to je prljava igra Španaca. To su mi posle svega rekli i italijansk­i vozači. Priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da padnem na njihove provokacij­e, ali ubeđen sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin, na mom mestu uradio isto. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujuć­i trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno smo da Srbin ne bude šampion izjavio je Borković.

Dušan ne krije da je posle trke otišao do boksa u kojem se nalazio Lesens, Belgijanac koji ga je izgurao sa staze. Kako kaže, želeo je da porazgovar­a o svemu što se desilo tokom trke.

- Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Jesam mu rekao neke ružne reči, priznajem. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Bukvalno mi je srušio san. U

povratku, naleteo sam na njegove navijače, nisam se obazirao na njihova dobacivanj­a, ali sam bio ljut. Bukvalno sam bio sa suzama u očima jer nisam verovao da sam na ovakav način izgubio titulu.

U tom momentu čuo je kako ga dozivao rival Askona.

- Prišao sam mu i čestitao rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira: „Kakav dobar posao, zašto me udaraš?“Psovao mi je majku, nazivao me je pogrdnim imenima. Prišao sam do njega i pitao sam ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem da nisam.

Nadu da, ipak, može do titule posle odluke da mu oduzmu bodove posle vikenda u Monci, Borković je i dalje sačuvao.

- Ako ništa, daću sve od sebe da pobedim i pokažem im da sam najbolji poručio je Borković.

 ??  ?? Momenat koji je zabeležen na kamerama: Borković udara navijača
Momenat koji je zabeležen na kamerama: Borković udara navijača
 ??  ?? I ona je bila napadnuta: Dušan sa suprugom Andrijanom
I ona je bila napadnuta: Dušan sa suprugom Andrijanom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia