Alo!

STRANCI DAJU PARE I VRBUJU POLITIČARE

-

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio se predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, koji je potencirao pitanje uplitanja stranaca u politiku BIH i dodao da je vladajuća koalicija u RS upozoraval­a na taj problem, ali da javnost nije bila zaintereso­vana za te podatke.

Predsednik Srpske obelodanio je da su stranci uložili oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizaci­ja i pojedinih medija u BIH, kao i da je britanska vlada podržala i dalje podržava Mladena Ivanića za još jedan mandat srpskog člana Predsedniš­tva BIH.

Dodik je rekao i da je u BIH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci, gde se, kako je rekao, svakog dana bave pitanjem destabiliz­acije, kao i da se stara američka administra­cija bavi pitanjem predstojeć­ih izbora. Dodik se na konferenci­ji za novinare zahvalio predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, koji je govorio o uplitanju stranaca u politiku BIH i dodao da je vladajuća koalicija takođe upozoraval­a na taj problem, ali da javnost nije bila zaintereso­vana za to.

„Kao član Predsedniš­tva BIH insistirać­u na ukidanju stranog mešanja, što Ivanić nije sposoban i neće, da se dijalog između stranaca i institucij­a vlasti na prostoru BIH odvija u okviru standarda koji su za sve normalne zemlje potrebni. Treba ih izbaciti iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikropitan­jima na nivou BIH“, rekao je Dodik, a prenela je Radio-televizija RS. On je naveo da se iz stranih ambasada pozivaju ljudi koji su na izbornim listama i s kojima se navodno razgovara demokratsk­i, a u suštini se sugeriše način ponašanja na predstojeć­im izborima.

„Imamo tačne podatke kada se razgovaral­o i šta je tom prilikom rečeno“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia