Alo!

Arsić: Živković bi da se ugleda na naciste!

PREDSEDAVA­JUĆI SKUPŠTINE SRBIJE O UVREDAMA PREDSEDNIK­A NS-A nekim „Lično sam ga više puta čuo da bi, ukoliko vanredno stanje“čudom dođe na vlast, ponovo uveo

- Piši: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Kretenu, majmune i džukelo bile su uvrede koje je Zoran Živković, poslanik i predsednik Nove stranke, uputio Veroljubu Arsiću, predsedava­jućem Skupštine Srbije i poslaniku SNS-A. Narodni tribun se tu nije zaustavio, već je naprednjač­ku vlast uporedio sa Hitlerovim režimom.

Nakon skandalozn­og ponašanja opoziciona­ra, poslanik Veroljub Arsić za „Alo!” poručuje da njega Živković ne može da uvredi i dodaje da predsednik Nove stranke incidente u parlamentu izaziva namerno.

- Gospodin Zoran Živković mene ne može da uvredi zato što mi do njegovog mišljenja uopšte nije stalo. Njegovo ponašanje pokazuje da je bio slučajni premijer 2003. godine - kazao je on na početku razgovora i dodao da ponašanje predsednik­a Nove stranke nije slučajno.

- On namerno pravi ekscese jer želi da se predstavi kao žrtva režima. Opomene izričem kada se naruši dostojanst­vo Skupštine Srbije ili nekog kolege poslanika. Mene može da pokušava da uvredi koliko god hoće - kazao je Arsić, koji je za naš list prokomenta­risao i to što je Živković naprednjač­ku vlast uporedio sa režimom Adolfa Hitlera.

- Možda se njemu sviđaju metode koje su koristili nacisti kada su posle paljenja Rajhstaga ukinuli političke stranke i izbore. Lično sam ga više puta čuo da bi, ukoliko nekim čudom dođe na vlast, ponovo uveo vanredno stanje. Verovatno da bi sproveo iste metode kao i nacisti tridesetih godina prošlog veka - kazao je Arsić i istakao da će Srpska napredna stranka sve dok bude vršila vlast sprovoditi slobodne i demokratsk­e izbore i poštovati volju građana.

Zoranu Živkoviću je u sredu izrečena opomena zbog dobacivanj­a. Naime, poslanik SNS-A Srbislav Filipović je rekao da su SNS i Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina pokazali kako se pošteno i odgovorno vodi zemlja i poručio opoziciji da pogleda podršku koju ima na izborima. Na to je Živković rekao da je tačno da su rejting stranke koju vodi i njeni rezultati na izborima drastično manji nego rezultati SNS-A, ali i dodao da je i „Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata“. Predsedava­jući Veroljub Arsić ga je upozorio da će sledeći put, ako bude veličao Hitlera, dobiti opomenu.

- To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego istorija - dobacio je Živković, nakon čega mu je Arsić izrekao opomenu. Reč je potom dobio Filipović, koji je kazao da on može da ustane, a da Živković „posle toliko vinjaka“ne može nikako, na šta se Živković uvredljivi­m rečima obratio predsedava­jućem Arsiću: „Jesi li čuo ovo, majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo.“

Kretenu, majmune, džukelo... epiteti su kojima

je Živković častio Arsića

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia