Alo!

Ratku su otkrili nova oštećenja mozga!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Preživljen­i infarkt, skoro svakodnevn­i bol u grudima, šum na srcu, više oštećenja mozga, prva faza demencije, poremećaj pažnje - samo su neke dijagnoze koje su srpski lekari utvrdili prilikom pregleda generala Ratka Mladića u decembru u pritvoru u Ševeningen­u, a koje se ne nalaze na spisku bolesti koje su ustanovili holandski lekari.

A od tada se zdravstven­o stanje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, kako za „Alo!“priča njegov sin Darko

Mladić dodatno pogoršalo. Nedavno su mu stigli novi rezultati skenera glave, koji pokazuju da je situacija dramatična, a u Hagu nema neophodne uslove za lečenje.

- On se bori, drži se, ali stanje mu se pogoršava. Konačno smo dobili novi snimak glave i on pokazuje veliku razliku u odnosu na 2017. godinu, kada je takođe rađen. Vidi se da ima nova oštećenja za koja sada čekamo mišljenje lekara da čujemo kojim procesom u mozgu su uzrokovana. Ali, situacija nimalo nije dobra jer osim tih novih oštećenja, vidno je i da su mu se stara proširila. Na to smo upozoraval­i i strahovali prošle godine, kada smo i ponavljali da mu treba lečenje koje nije adekvatno tamo u Hagu - priča Darko za naš list.

Ratko ima pravo da prima posete deset dana mesečno i stalno ispuni tu normu. U posetu mu redovno idu supruga Bosa i sin Darko sa decom, a obilaze ga i prijatelji i rodbina.

- Naravno, pričam mu o svemu što se dešava, mada se i on trudi da prati koliko može. U Hagu mogu da gledaju nekoliko naših televizijs­kih kanala, a i mi mu odnesemo našu štampu da i to može da pročita - kaže naš Darko Mladić za „Alo!“.

On očekuje da će njegov otac sledeće godine iz Haga biti pušten na slobodu. Veruje, kako kaže, da će prvostepen­a presuda iz novembra prošle godine, kada je u Haškom tribunalu njegov otac osuđen na doživotnu robiju, biti oborena posle uložene žalbe i da će Ratko ipak biti pušten na slobodu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia