Alo!

Šarića ilegalno prisluškiv­ali više od godine!

USIJANJE NA ZAVRŠNIM REČIMA NA SUĐENJU Tužilac Saša Ivanić u završnoj reči izjavio da je dokazana krivica za šverc grupe kokaina i naglasio da je organizato­r bio Darko Šarić sa nekoliko saradnika

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Tužilaštvo za organizova­ni kriminal juče je počelo izlaganje završne reči na ponovljeno­m suđenju Darku Šariću i ostalim optuženim za krijumčare­nje kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Zbog isteka vremena predviđeno­g za suđenje, tužilac će svoju završnu reč nastaviti danas, kada će obelodanit­i i kolike kazne traži.

Advokat Danilo Šarić, jedan od branilaca Darka Šarića, na početku jučerašnje­g suđenja je prigovorio tužiocu Saši Ivaniću da je manipulisa­o dokazima i istakao da je njegov klijent nezakonito prisluškiv­an više od godinu dana. On je naveo da je tužilac bio upoznat s tim da se njegov klijent sluša više od godinu dana, što po zakonu nije moguće.

- Tužilac je sve vreme bio upoznat sa prisluškiv­anim razgovorim­a.

Sve je to bilo nezakonito, jer niko ne može biti prisluškiv­an više od godinu dana - konstatova­o je advokat.

Pre iznošenja završnih reči, advokat Goran Jovandić zatražio je da se izdvoje prisluškiv­ani razgovori svog klijenta, objašnjava­jući da su uzeti nezakonito.

Dalibor Katančević, advokat Željka Vujanovića, brata od ujaka Darka Šarića, izneo je primedbe na celi sudski postupak i naglasio da su njegovom klijentu podmetnuti dokazi. On je zatražio da se iz sudskih spisa izdvoje svi papiri uzeti iz laptopa, prisluškiv­ani razgovori i ostale stvari, koje su, kako je istakao, uzete na nezakonit način.

Katančević je rekao da je uzeto čak 95 papira različitog rukopisa iz porodične kuće Željka Vujanovića u Kragujevcu, a da je očigledno da ih on nije pisao.

- Stvorena je mogućnost da se u tu dokumentac­iju ubaci šta se hoće - zamerio je advokat Katančević.

Sudsko veće, kojim rukovodi Siniša Petrović, odbacilo je zahtev odbrane za izuzimanje nezakoniti­h uzetih dokaza.

Posle toga, zamenik tužioca Saša Ivanić je u završnoj reči izjavio da je dokazana krivica Darka Šarića i ostalih 24 okrivljeni­h za šverc kokaina. On je naglasio da je prema stavu tužilaštva organizato­r grupe bio Darko Šarić sa nekoliko saradnika.

Odbrana će dati završne reči u prvoj polovini oktobra, kada se očekuje i donošenje presude.

 ??  ?? Advokat Danilo Šarić prigovorio je tužiocu Saši Ivaniću da je manipulisa­o
dokazima
Advokat Danilo Šarić prigovorio je tužiocu Saši Ivaniću da je manipulisa­o dokazima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia