Alo!

Tukli su mi sina do smrti!

Fil Henderson kroz suze pričao o pokojnom Bakariju

-

mi neće biti jasno kako je neko mogao da ga ubije. Kako uopšte neko može da tuče nekoga do smrti - rekao je Fil, nakon čega je zajecao i poručio da nema pitanja za optužene.

Nakon oca ubijenog Hendersona, svedočio je jedan od očevidaca tuče u kojoj je

Amerikanac izgubio život.

- Nije mi jasno kako je došlo do ubistva. Bilo je to obično veče u baru, u kojem su svi bili veseli, a onda sam se okrenuo i video kako lete stolice ka Amerikancu - rekao je svedok.

Tužilaštvo je tražilo da kao

svedoci budu pozvani i vlasnik kluba, u kojem je došlo do incidenta, i Srpkinja, koja je u ime kluba zadužena za odnose s javnošću. Advokati Srba su zatražili da svedoči i doktorka koja je izvršila obdukciju Hendersono­vog tela.

Sedmorica Srba u ovom slučaju optužena su za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula, od kojih su petorica u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode i nalaze se u Srbiji.

Oni su optuženi da su

posle koškanja u baru zbog selfija Amerikanca sa konobarico­m iz Srbije nasmrt prebili Hendersona koji je umro u roku od 11 sekundi. Sudski veštaci nisu uspeli da utvrde koji je od mnogobrojn­ih udaraca koje Henderson dobio u glavu i telo bio smrtonosan.

Srpkinja, zbog koje je izbila kobna tuča na Zakintosu i koja je trebalo da bude jedan od glavnih svedoka, nije se pojavila na sudu. Ona je nedavno za grčke medije izjavila „da su sukob izazvali Srbi, koji su joj zamerili što se fotografiš­e sa crncem“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia