Alo!

Uzviknuo vozaču: „Alahu akbar“

Sabahudin Velić (33) iz Bosanske Krupe hladnokrvn­o je objasnio da je majku ubio, a njeno telo rasparčao, pekao i jeo da bi prineo žrtvu

-

PIJAN ODBIO DA PLATI TAKSISTI, PA GA IZAZIVAO NA TUČU

Dušan A. (45), rodom iz Zvečana sa Kosova, izazvao je incident u sredu 30 minuta nakon ponoći u Novom Sadu, kada je odbio da plati taksisti vožnju. Prema navodima taksiste, on je tokom rasprave povikao: „Alahu akbar“. Taksista je pozvao kolege, a prolaznici policiju, koja je kod Dušana pronašla nož za pojasom i pancirni prsluk, i privela ga na trežnjenje.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo na Grbavici u Tolstojevo­j ulici ispred broja 33, kada je taksista dovezao Dušana na traženu adresu. Međutim, on nije imao novca da plati vožnju, pa je izbila rasprava.

- Dušan je optužio taksistu da ga je malo više vozio da bi nabio kilometraž­u. Prepirka je prerasla u gurkanje, pa je taksista pozvao kolege u pomoć. Žitelji ulice čuli su galamu i pozvali policiju. Gotovo u isto vreme stigli su taksisti i interventn­a jedinica, koja je kod Dušana u džepu pronašla nož, a na njemu pancirni prsluk. On kod sebe nije imao ličnu kartu, pa je priveden u policijsku stanicu - objašnjava naš sagovornik.

Taksisti su

optužili Dušana da je tokom rasprave uzviknuo: „Alahu akbar”. Kako saznajemo, Dušan je priznao da se raspravlja­o sa taksistom, jer ga je vozikao unaokolo, ali je negirao da je uzvikivao „Alah je veći“i naveo je da je branio Srbiju u vreme napada NATO na Kosovo.

- Pancir i nož nosim zbog svoje bezbednost­i. Osećam se uznemireno i nesigurno posle svega što sam proživeo tokom učešća u ratu za vreme bombardova­nja Srbije i Kosova. Nož nisam potezao niti sam ikoga ugrozio, već mi je ispao na pločnik tokom rasprave rekao je osumnjičen­i, prema rečima našeg izvora iz istrage.

Policija proverava kako se incident odigrao, a Dušan se tereti za vređanje, izazivanje tuče, nošenje hladnog oružja, kao i prekršaj što nije nosio ličnu kartu. obratio majci.

Pitao je: „Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?“, na šta je nesrećna žena odgovorila da jeste. Čim mu je okrenula leđa, on je zamahnuo sekirom i udario je u vrat.

Prisutni su bili šokirani činjenicom da je ubica plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke. Hladno je objasnio da je majku ubio da bi prineo žrtvu!

On je na ispitivanj­u ponovio da je majku ubio sekirom i da je njeno telo prepolovio, kasnije rasparčao, pekao i jeo!

Ponovio je da je pod uticajem crne magije i da su mu to naredila četiri džina. Spaljene delove zakopao je u dvorište kuće, a policija ih je našla prekopavaj­ući teren bagerom.

Na kraju ispitivanj­a Sabahudin je upućen u pritvor, a naređeno je i njegovo timsko psihijatri­jsko veštačenje, koje treba da da konačan odgovor o njegovoj uračunljiv­osti.

 ??  ?? Sam se predao policiji:
Sabahudin Velić
Sam se predao policiji: Sabahudin Velić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia