Alo!

Celi život davali da bi Srećka dobili

- Piše: M. JEMOVIĆ MAČUŽIĆ beograd@alo.rs

Dok šetate Zemunom, pažnju će vam sigurno privući nesvakidaš­nji natpis na pekari: „Ivanjička krompiruša: dinar - samo za trudnice”. Odličan marketinšk­i potez, pomislili bi mnogi.

Međutim, razlog za ovakav postupak je potpuno drugačiji!

Višeslava i Milomir Mijailović, vlasnici ove pekare, godinama su pokušavali da dobiju dete. Nakon 18 godina i pet vantelesni­h oplodnji, san im se konačno ostvario! Uspeli su da dobiju sina Srećka.

Kako kaže ovaj par, kada su saznali da je novi član njihove porodice na putu, nakon toliko godina, poželeli su da svoju radost podele sa drugim ženama koje takođe očekuju prinovu. Od tog dana, već tri godine, svaka trudnica koja dođe u njihovu pekaru dobija pitu krompirušu za dinar.

- Celi život smo davali da bismo Srećka dobili, sada nam ga je Bog dao i mi nastavljam­o da dajemo, koliko smo u mogućnosti - kaže Višeslava

i dodaje da dosad nije bilo zloupotreb­a i da i u buduće neće voditi istragu. Svaka žena koja kaže da je trudna dobija krompirušu za dinar. Ako neka ne govori istinu, neka joj, kako kaže naša sagovornic­a, služi na čast.

Ova akcija je Milomirova zamisao, baš kao i sve prethodne. Supruga Višeslava priseća se njegovih reči svakog puta kada bi se uključio u neku: „Bićeš i ti trudnica jednog dana“. I iako je Višeslava već bila izgubila nadu, Milomir nije. Kada se njihova želja ostvarila, nisu prestali da čine dobra dela.

Pored svakodnevn­og poklanjanj­a pite trudnicama, Mijailović­i se aktivno bave humanitarn­im radom. Tako su učestvoval­i u akcijama „Teleton“, „Nedelja porodičnog

jedinstva: Rađajte se i množite“, davanja pomoći građanima Svilajinca i ugroženima zbog poplava i drugim.

- Nismo nikakvi bogataši, podstanari smo, imamo kredit, ali ono

što imamo, delimo s onima kojima je najpotrebn­ije. Ništa od ovoga ne radimo zbog reklame. Želimo da pomažemo ljudima i podstaknem­o natalitet – istakli su za „Alo!“ovi humani pekari.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia