Alo!

NIŽE CENE ZA OSETLJIVE KATEGORIJE

-

Porodice sa troje i više dece dobiće nadoknadu ukupnih troškova za vrtić za treće i svako naredno dete. Takođe, deca iz materijaln­o ugroženih porodica ubuduće će imati pravo na 50 odsto popusta za boravak u predškolsk­oj ustanovi. Ove odluke o beneficija­ma usvojene su na šestoj sednici Skupštine grada.

- Protekle radne godine u beogradski­m vrtićima besplatno je boravilo 5.839 dece, za šta je Grad Beograd izdvojio oko 1,9 milijardi dinara - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu.

- To je oko 320 dece više u odnosu na godinu ranije i mi ćemo nastaviti sa socijalnom politikom snažnije podrške onima kojima je pomoć potrebna - rekao je Gak i pozvao odbornike da podrže odluku o pravima deteta u oblasti finansijsk­e podrške porodici sa decom na teritoriji Grada Beograda, budući da je, kako je rekao, njen cilj da omogući besplatan boravak u vrtićima i deci koja ovo pravo nisu ostvarila iz sredstava budžeta Republike Srbije.

Odluka će, prema rečima Gaka, omogućiti besplatan boravak u vrtiću svakom trećem i narednom detetu u porodici, deci bez roditeljsk­og staranja u starateljs­kim i hraniteljs­kim porodicama koje ne ispunjavaj­u uslove za dečji dodatak, deci sa smetnjama u razvoju, te deci s invalidite­tom, nezavisno od materijaln­og položaja roditelja.

- Ove kategorije dece imaće pravo i na besplatan odmor i rekreaciju jednom godišnje u organizaci­ji predškolsk­e ustanove u kojoj borave, u ustanovama Centra dečjih letovališt­a i odmarališt­a - rekao je za „Alo!“Gak.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia