Alo!

Čudesno putovanje sa vilom Liftilom

-

Predstava „Lift nije igračka“odigrana je juče u Osnovnoj školi

„Vladimir Ribnikar“.

Vila Liftila, poslušna devojčica Sanja i neposlušni dečak

Marko mališanima su predstavil­i potencijal­ne opasnosti kojima mogu biti izloženi ukoliko ne poštuju pravila ponašanja u liftu.

- Predstava kroz zabavne stihove daje deci informacij­e u vezi s korišćenje­m lifta, te ih upućuje kako da se bezbedno i sigurno voze. Vila Liftila vodi decu kroz putovanje na kojem bi trebalo da ih nauči šta u liftu sme, a šta ne sme da se radi - rekla je za „Alo“Ivana Marinko, koja je režirala ovu predstavu. Koliko je predstava bila uspešna, pokazale su i reakcije dece. Učenica prvog razreda Lena Milićević rekla nam je da je uz ovu predstavu saznala da u lift ne sme da uđe sama jer ima manje od 30 kilograma, što je za nju bila novost. - Koristiće mi ova pravila kada budem išla u neke velike zgrade - objašnjava Lena. Direktor „Gradskog stambenog preduzeća“Vladimir Brašić otvorio je jedanaestu sezonu ove predstave.

- Do sada je edukaciji prisustvov­alo više od 20.000 mališana iz 120 škola - rekao je Brašić i dodao da je prioritet poslovanja „Gradskog stambenog preduzeća“bezbednost građana.

- Ovakva i slične akcije za cilj imaju podizanje svesti o kulturi života u stambenim zgradama od malih nogu. Očuvanje zgrada, kao i dobri međuljudsk­i odnosi deo su te kulture. Lepše i bezbednije zgrade predstavlj­aju lepše i bezbednije lice našeg grada - rekao je Brašić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia