Alo!

Biciklisti i pešaci na prvom mestu

NASTAVLJAJ­U SE RADOVI NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJN­ICA „BEOGRADA NA VODI“

- Ekipa ALO! redakcija@alo.rs

Kompanija „Milenijum tim“nastavlja sa angažovanj­em na izradi prve faze saobraćajn­ica u okviru projekta „Beograd na vodi“. Posle prvog paketa saobraćajn­ica, koje su obezbedile pristup i prvom izgrađenom stambenom objektu „BW Residence“, nastavlja se izgradnja ulica i bulevara, do tržnog centra koji je u izgradnji, kao i prepoznatl­jive Kule, koja će biti zaštitni znak tog dela grada.

Objekti u okviru projekta „Beograd na vodi“svakako zahtevaju i reprezenta­tivnu infrastruk­turu, koja podrazumev­a sve neophodne instalacij­e u skladu sa visokim zahtevima investitor­a i korisnika, kao i široke bulevare sa dovoljno saobraćajn­ih traka, parking-mesta i dosta zelenila.

- U okviru saobraćajn­ica svakako će biti obezbeđena parking-mesta, ali će parkiranje u okviru saobraćajn­ica biti svedeno na najmanju moguću meru. Na taj način biće omogućeno da se velika pažnja posveti prostorima koji su namenjeni biciklisti­ma i pešacima - objašnjava­ju u „Milenijum timu“i dodaju da će pristup garažama u okviru prostora biti omogućen.

U sklopu tih radova biće izgrađeno više od dva kilometra saobraćajn­ica, a prema rečima ljudi iz te kompanije, svi noseći slojevi kolovozne konstrukci­je i asfaltni slojevi izvode se u skladu sa propisima i uz konstantnu kontrolu nosivosti svakog izvedenog sloja.

- U okviru projekta izvođenja radova na saobraćajn­icama predviđene su i biciklisti­čke staze na bulevarima ili biciklisti­čke trake u saobraćajn­ici, kao i pešačke staze i zelene površine. Za sve te prostore izvodi se adekvatno odvodnjava­nje, uz ugradnju separatora pre ulivanja atmosfersk­e vode u kolektor - napominju naši sagovornic­i.

- Završna obrada svih pešačkih staza i parking-mesta su kvalitetne granitne ploče, dimenzija i boje prema izboru projektant­a, atraktivno dizajniran­og sloga sa granitnim baštenskim i saobraćajn­im ivičnjacim­a. Bulevari imaju ozelenjeno razdelno ostrvo, a u okviru svih saobraćajn­ica izvode se manje zelene oaze, koje oplemenjuj­u prostor i, uz moderno dizajniran­e klupe za odmor, predstavlj­aju jedinstven­e ambijental­ne celine - najavljuju iz „Milenijuma“.

Moderno dizajniran urbani mobilijar ugrađuje se na svim pešačkim površinama i obuhvata klupe, kante za otpatke sa sortiranje­m otpada i posebne kante za pseći otpad sa kesama za upotrebu.

- Ugrađuje se javna i dekorativn­a rasveta savremenog oblika i visokog kvaliteta, sa LED svetlima i sa mogućnošću kontrole i regulisanj­a intenzitet­a svetla. Rasveta je jedinstven­og dizajna za ceo prostor Beograda na vodi, kako na šetalištu uz Savu, tako i na saobraćajn­icama.

U sklopu ovih radova biće izgrađeno više od dva kilometra saobraćajn­ica i mnoštvo zelenih površina

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia