Alo!

Ubiše ga prejake reči!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Reči Vladimira Stojkovića, golmana Partizana, od pre pet dana, i dalje odzvanjaju delom srpske fudbalske javnosti. Iako se iskusni čuvar mreže pokajao zbog izjava da se odriče srpskog pasoša i da ga je sramota što je državljani­n ove zemlje, Stojke je još u fokusu.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, ne razume kako je moguće da istaknuti sportista, neko ko je odigrao toliko mečeva za nacionalni tim, izgovori tako nešto.

- Šta treba da se desi građaninu Srbije da kaže: „Odričem se srpskog pasoša“? To je pregruba reč, posebno što on kao sportista i golman reprezenta­cije mora biti svestan težine izgovorene reči! Njega slušaju milioni ljudi, pogotovo omladina, kojoj je on možda uzor ili idol - rekao je Terzić, gostujući na Televiziji „Pink“.

O samom

derbiju, Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde, poručio je Stojkoviću da treba da ide na psihijatri­ju i da se leči zbog sporne izjave.

- Stojim iza svojih reči. Imam 53 godine, moram da stojim iza izrečenog, jer dobro promislim pre nego što kažem. Žao mi je što se to desilo Stojkoviću, dugo ga poznajem, dete je iz naše omladinske škole i ne treba ga razapinjat­i. Iz dobre je porodice i treba mu pružiti podršku posle svega što je rekao - rekao je Mrkela.

Terzić je otkrio interesant­an detalj:

- Bata Mirković, trener komšija, rekao mi je: „Terza, ja sam vas očekivao da ćete biti kao izduvan balon. Ne možete se vi napeti u tako kratkom periodu i treći put, a nama je to značilo sve“. Nas dvojica smo se čuli dan posle derbija - dodao je Zvezdan.

Prvi čovek crveno-belih svestan je da su igrači odigrali mnogo slabije nego što umeju, ali to nije bilo dovoljno Partizanu da pobedi.

- Neki su možda očekivali debakl Partizana i slavlje Crvene zvezde, zaboravlja­jući, međutim, da smo u kratkom periodu odigrali dve veoma teške i iscrpljuju­će utakmice. I fizički i emotivno teške, protiv Salcburga i Napolija - rekao je Terzić, uz koga je bio i

Mitar Mrkela, sportski direktor.

Ni tako istrošene, dodaje Terzić, Partizan nije uspeo da ih slomi.

- To govori o našem kvalitetu. Kada odigramo ispod očekivanja, a Partizan se napne i odigra na 300 posto svojih mogućnosti, bude 1:1 - naglasio je Terzić.

Na kraju, i Terzić i Mrkela su ostali pri stavu da je lopta prešla gol-liniju kod pogotka Boaćija za

1:1.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia