Alo!

Zvezdaši mogu u kop Parižana!

Navijači sa tribine Bulonj prodaju ulaznice po cenama od 36 i 38 evra, jer smatraju da ih država progoni. Već su otkazali put u Nicu

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Neverovatn­e stvari se dešavaju Zvezdinim protivnici­ma u Evropi. Prvo su „ultrasi“Napolija bojkotoval­i voljeni klub, pa ih je došlo samo 800 u Beograd, umesto predviđeni­h 2.500, a sada je ista situacija i sa Pari Sen Žermenom.

Crveno-beli gostuju na „Parku prinčeva“kroz pet dana u okviru drugog kola Lige šampiona, ali domaćin će biti bez podrške najvatreni­jih pristalica sa tribine Bulonj, koja je za Parižane isto što i Zvezdin sever. Fanovi „svetaca“su besni jer smatraju da ih država progoni. Nekoliko navijača osuđeno je na zatvorske kazne zbog tuče iz 2011. godine, tako da su vatreni simpatizer­i PSŽ-A otkazali put u Nicu predstojeć­eg vikenda na prvenstven­u utakmicu, iako je trebalo da ih bude oko 500.

Sada otkazuju karte koje su kupili za utakmicu sa Crvenom zvezdom, što znači da će njihov kop najverovat­nije biti prazan. Razlika je samo u tome što su oni ulaznice stavili na prodaju preko sajta Pari Sen Žermena, legalno, ništa ispod žita, a cena im je regularna, kao na blagajnama - od 36 do 38 evra.

Ne treba zaboraviti da Crvena zvezda ima zabranu vođenja navijača na gostovanja u Pariz i Liverpul, zbog radovanja i utrčavanja „delija“na teren „Red bul arene“nakon meča sa Salcburgom u Austriji, međutim, niko ne može da spreči zvezdaše da kupe karte. Najluđe od svega je to što su im dostupne ulaznice za tribinu Bulonj, gde je smešten kop pariskih „ultrasa“.

Kako saznajemo, pariska policija ne zahteva proveru ličnih dokumenata prilikom ulaska na stadion, dakle, sve što je potrebno da biste gledali Zvezdu (ali nikako sa klupskim obeležjima) jeste da kupite kartu preko sajta PSŽ-A, sednete na tribinu i budete mirni 90 minuta, makar Zvezda pobedila...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia