Alo!

Partizan gradi NOVI DOM!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Stadion Partizana ide u istoriju! Ili bar jedan njegov deo. U narednih godinu dana, crno-beli će početi rekonstruk­ciju objekta u Humskoj, što je potvrdio Aleksandar Stepanović, direktor stadiona, gostujući u „Jutru sa Jovanom i Srđanom“na Televiziji „Prva“.

- Odobren je plan rekonstruk­cije. Dobili smo plan detaljne regulacije, zeleno svetlo od Skupštine grada, da rekonstruk­cija može da se radi. To je veoma bitno jer je zapravo najvažniji dokument za projekat izgradnje stadiona ili rekonstruk­cije - otkrio je Stepanović.

Partizan je već preduzeo određene korake.

- Obrađivači koji su u obavezi da nas prate već su angažovani i rekonstruk­cija stiže vrlo brzo na red. Imamo idejno rešenje kada je u pitanju stadion - kaže on.

Problem je što je stadion star više od 60 godina.

- Stadion je stare konstrukci­je iz 1949. godine i nova rešenja moraju da budu u okviru nezavisne konstrukci­je kako ne bismo opterećiva­li staru. Postojaće jedan prsten oko stadiona koji će u krivinama biti oko osam, a na pravcima 12

„Veliki je to posao, međutim, moraćemo propisima UEFA, koji su iz da se prilagodim­o godinu sve oštriji“, kaže Aleksandar godine u Stepanović, direktor objekta u Humskoj

metara. U tom prostoru po etažama događaju se razne stvari, a to su lože, komitet za gledaoce. Sport servis, koji je bio na istoku, prebacićem­o na zapad. To je veliki posao, međutim, moraćemo da se prilagodim­o propisima UEFA, koji su iz godine u godinu sve oštriji. Ono što je važilo pre deset godina za svlačionic­e i antidoping kontrolu više ne važi. Partizan će dobiti moderan stadion po svim evropskim standardim­a.

- Kao kada gostujemo u Evropi, pa vidimo kako je tamo, pokušaćemo da napravimo sličnu stvar - zaključio je Stepanović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia