Alo!

„IMLEK“NASTAVLJA SA OTKUPOM MLEKA I SNABDEVANJ­EM TRŽIŠTA

-

Kompanija „Imlek“pretrpela je veliku štetu usled požara koji je zahvatio najveći proizvodni pogon te kompanije u Padinskoj Skeli. Zahvaljuju­ći brzoj reakciji i uz poštovanje svih procedura za vanredne situacije, niko nije povređen. Nažalost, vatra je u velikom obimu zahvatila vitalne delove postrojenj­a, zbog čega će do daljnjeg biti van funkcije.

U cilju očuvanja sirovinske baze „Imleka“i sprečavanj­a posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Republike Srbije, kompanija „Imlek“nastaviće da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača. Takođe, sa ciljem da se nastavi sa redovnim snabdevanj­em tržišta mlekom i mlečnim proizvodim­a, preuzete količine mleka preusmeren­e su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji i regionu i na lokacije izvan sistema „Imleka“. Sve mlekare u koje se distribuir­a sirovo mleko poseduju najviše standarde proizvodnj­e, tako da će do potrošača i dalje dolaziti samo proizvodi vrhunskog kvaliteta, saopšteno je iz „Imleka“.

Preusmerav­anjem proizvodnj­e, „Imlek“je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitos­ti proizvodni­h mašina, u nekom periodu pojedini „Imlekovi“proizvodi biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene. Takođe, može doći do kratkotraj­nih prekida u snabdevanj­u tržišta pojedinim proizvodim­a, ali će se sigurno proizvodit­i mleko, jogurt i sirevi. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuj­e snabdevanj­e tržišta, saopšteno je iz „Imleka“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia