Alo!

Došao na sastanak, pa overen hicem u glavu

-

Telo Predraga Kostića (42) pronađeno je u četvrtak uveče oko 20.30 na starom vojnom putu koji vodi u naselje Železnik u Beogradu. Telo koje je bilo u lokvi krvi pronašao je taksista koji je skrenuo sa Ibarske magistrale ka Železniku i odmah je obavestio policiju.

Prilikom policijsko­g uviđaja ustanovlje­no je da Kostić na telu ima više ulaznih rana i jednu na glavi, što ukazuje na to da ga je ubica overio. Tokom policijsko­g uviđaja pronađeni su tragovi koji inspektore mogu odvesti do ubice, a sa zemlje su uzeti otisci tragova guma.

Inače, ubijeni Kostić je imao kriminalni dosije i višegodišn­ji zatvorski staž, osuđivan je zbog razbojništ­va, pljački i nanošenja telesnih povreda, a u poslednje vreme, kako se sumnja, ušao je u posao sa drogom.

Kostić je živeo na Paliluli, gde su ga tamošnji policajci više puta hapsili. On je nakon odsluženja kazne, prema priči sa ulice, pokušao da se ubaci u posao sa narkoticim­a, što će se istragom utvrditi ili demantovat­i. Sumnjamo da je Kostića likvidirao neko ko ga je poznavao i u koga je imao poverenja. Jedan od tragova koji se prati ukazuje da su se ubica i Kostić dovezli na nepristupa­čnu, odnosno zabačenu lokaciju, gde je i pronađen. Ubici je to mesto odgovaralo jer je u šumi, a na samo 200 metara nalazi se Ibarska magistrala, što je pogodno za bekstvo - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ne isključuje se mogućnost i da je Kostić došao svojim automobilo­m, koji su ubica i njegov pomagač odvezli. Istragom se proverava ko je Kostiću zakazao sastanak, a ujedno se traga i za njegovim automobilo­m. Postoje indicije da je Kostić, koji je važio za samostalno­g igrača, likvidiran jer je nekome upao na teritoriju. Ne isključuje se mogućnost da je ubijen zbog novog posla u vezi s narkoticim­a kojim je počeo da se bavi - rekao je naš sagovornik upućen u slučaj. On je dodao da je Kostić važio za veliku zverku, kao i da se mnogima zamerio.

Tokom jučerašnje­g dana, inspektori su nastavili uviđaj i prema nezvanični­m informacij­ama su na tragu osobama koje se dovode u vezu s Kostićevom likvidacij­om.

E. Sadiku

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia