Alo!

Nisam gledao Jelenino ubistvo!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ

Ne znam na osnovu čega gospodin Nenad Šipka to tvrdi i ne interesuje me paralelna rekonstruk­cija ubistva moje supruge

,,Istraživan­ja gospodina Nenada Šipke nikada ne čitam“, kaže za ,,Alo!“Zoran Marjanović (40), tekstopisa­c i kompozitor, nakon što je direktor Centra za forenzička istraživan­ja (CFI) izneo nove detalje rekonstruk­cije po kojima je Zoran sa ćerkom Janom mogao da gleda ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović (33).

- Ne znam uopšte šta on priča i nije mi jasno ko je uopšte Šipku ovlastio da obavlja istraživan­ja - kaže Marjanović za ,,Alo!“, a na pitanje da li je, kao što Šipka tvrdi, navodno morao da vidi ubistvo supruge, odgovara da mu nije jasno kako je forenzičar došao do takvih saznanja.

- Ne znam na osnovu čega to tvrdi! Zaista ne pratim njegov rad, da bih mogao da komentariš­em - zaključio je Zoran Marjanović.

Šipka za ,,Alo!“ne krije da su njegova dosadašnja istraživan­ja faktički išla u Zoranovu korist, ali da sa poslednjim dokazom to nije slučaj.

- Iako sam rekao da više neću izlaziti u medije, prijatelji su me naterali da nastavim sa istraživan­jima i ja sam prihvatio. Nastaviću sve dok ne dođem do potpune istine. Dokazao sam da Jelena nije ubijena na nasipu, niti u vodi kanala, a to Zoranu ide u korist. Tvrdio sam da Janino svedočenje Zoranu samo može da odmogne, ali moji poslednji nalazi ne odgovaraju njegovom iskazu pred Višim tužilaštvo­m - tvrdi Šipka i dodaje da je za navode bivšeg obaveštaja­ca Nenada Breza, koji tvrdi da iza ubistva pevačice „Granda“stoje menadžer iz Austrije i dve poznate srpske pevačice, zna već izvesno vreme.

- Neću da komentariš­em izjave Breza i njegove tvrdnje, takva saznanja su mi poznata više od godinu dana. Tu sam samo da se bavim događajima, ali ne i ličnostima zaključio je forenzičar.

Rezultat istraživan­ja na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovara iskazu pevačicino­g supruga pred

Višim tužilaštvo­m.

Šipka u svojim najnovijim istraživan­jima tvrdi da rezultati do kojih se došlo na osnovu baznih stanica mobilne telefonije ne odgovaraju iskazu pevačicino­g supruga.

- Zoran Marjanović je u izjavi koju je dao pred tužilaštvo­m rekao da se Jelena popela na nasip, a da su se on i Jana igrali, a posle 15-20 minuta laganim hodom uputili za Jelenom, jer ona za to vreme već pretrči do kraja rampe i sretnu se negde na nasipu. Na poziciji na nasipu koju je veštak odredio kao tačku B - 1.300 metara od rampe, s koje su krenuli, Jelenin telefon je stanica registrova­la u 16.52, a Zoranov telefon je registrova­n na istoj tački u 17.04. Razlika je osam minuta i jedan sekund. Ako su krenuli 20 minuta kasnije, ispada da je mala Jana rastojanje od 1.300 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće - objašnjava Šipka i ističe da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajn­im veštačenji­ma kad se utvrđuje brzina hoda pešaka. Ovi proračuni, u kombinacij­i s baznim stanicama, dali su neverovatn­e rezultate.

- Ispada da je Jelena 600 metara prešla za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči, sve i da je usput zastajala da kuca poruke i obavi dva navodna telefonska razgovora s kumom Verom i svojom majkom. Nakon toga, drugo rastojanje od 700 metara telefon je prešao za četiri minuta, što odgovara trčanju, ali ispada da su Jana i Zoran išli uporedo sa Jelenom prvih 600 metara. Zaključak najnovijih analiza je da Zoran nije mogao da suprugu izgubi iz vida ili da ne čuje njene eventualne vriske. Marjanović i njegova ćerka su od Jelene bili udaljeni 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra - rekao nam je Šipka.

 ??  ?? Mesto gde je ubijena pevačica Ubica još nije pronađen:
Jelena Marjanović
LINIJA KRETANJA MARJANOVIĆ­A
POZICIJA JELENINOG TELEFONA
POZICIJA ZORANA I JANE
Mesto gde je ubijena pevačica Ubica još nije pronađen: Jelena Marjanović LINIJA KRETANJA MARJANOVIĆ­A POZICIJA JELENINOG TELEFONA POZICIJA ZORANA I JANE
 ??  ?? Nenad Šipka
Nenad Šipka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia