Alo!

Svakog dana bih išao u Skadarliju

-

Mnogi turisti hrle u Beograd privučeni njegovim lepotama i dobrim provodom. Jedan od velikih zaljubljen­ika u naš grad je i ruski reditelj Karen Šahnazarov. Ovog puta, gost je srpske prestonice povodom premijere svog novog filma „Ubiti po viđenju“.

- Mnogo puta sam bio ovde i vežu me izuzetno lepe uspomene za ovaj grad. Dopada mi se sam izgled grada, arhitektur­a, ali i njegova atmosfera - rekao je za „Alo!“Šahnazarov i otkrio šta je to što ga najviše asocira na Beograd.

- Mnogo volim Skadarliju, to mi je omiljeno mesto u Beogradu. Ne znam da igde u svetu postoji nešto slično. Ona u meni ostavlja toplo osećanje prema Srbiji koje uvek ponesem odavde - kaže naš sagovornik i dodaje da je atmosfera ove boemske četvrti ono što ga njoj najviše privlači.

- Veliki sam ljubitelj srpske kuhinje i srpskog vina. To me oduševljav­a i u tome uživam. Volim i srpsku muziku, koja u Skadarliji ima poseban ton. Mislim da sam posetio svaki lokal u ovoj četvrti. Kad dođem na dan, provedem ga tamo. A i da dođem na sedam, svakog dana bih odlazio u Skadarliju - kaže on i ističe da bi bio veoma srećan kada bi radio bioskop „Balkan“, koji se

nalazi nedaleko od njegove omiljene ulice.

Na ovog čuvenog reditelja jak utisak ostavili su i najveći beogradski park, kao i gradsko jezgro.

- Lepota Kalemegdan­a je najveća u proleće. Čitav centar grada je vrlo živopisan i nosi posebnu energiju. Svi kafei i ljudi u njima stvaraju posebno raspoložen­je koje se odatle širi - rekao nam je reditelj i otkrio da je posetio i mesta povezana sa njegovom rodnom zemljom.

- Ruska crkva zaista ima posebnu čar i preporučuj­em svim turistima iz Rusije da je posete - kaže Šahnazarov.

M. J. M.

 ??  ?? Očaran atmosferom u Beogradu: Karim Šahnazorov
Očaran atmosferom u Beogradu: Karim Šahnazorov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia