Alo!

Subota je DAN ZA DERBIJE!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Neka pršti, i treba da pršti! Danas će ljubitelju fudbala širom Evrope imati priliku da prate pet velikih okršaja! Od Hrvatske i Splita, preko Italije, odnosno Rima i Torina, sa zastajanje­m u Londonu i uz konačno odredište u Madridu, navijači će pratiti derbi do derbija!

Zanimljivo, akteri dva velika okršaja biće i rivali Crvene zvezde u Ligi šampiona - Napoli i Liverpul. Ali krenimo redom, onako hronološki, pošto će i ljubitelji fudbala u Srbiji imati priliku da svih pet utakmica prate u TV prenosima.

„Čast“da otvore subotnji dan za derbije imaće Roma i Lacio. U Rimu sve već uveliko stoji. Kako i ne bi, kada je dobro poznata stvar da se uoči okršaja ova dva kluba Večni grad cepa napola. U svakom slučaju, možemo da budemo ponosni što će Srbija imati dva sigurna učesnika ove utakmice. Ukoliko ne bude ogromnog iznenađenj­a, biće to duel u kojem će se oči u oči naći Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić.

Utakmica u Rimu se neće ni završiti, a počeće ludilo na „Poljudu“. Na terenu će biti igrači Hajduka i Dinama. Uvod u duel imali su huligani oba kluba, koji se danima jure po Hrvatskoj, otvaraju glave jedni drugima i stvaraju ogromne probleme organima reda.

Kako se derbi hrvatskog šampionata bude približava­o kraju, tako će navijači Zvezde verovatno osluškivat­i šta se događa u Torinu. A tamo - Kristijano Ronaldo će na crtu napolitans­koj mašini Karla Ančelotija. „Stara dama“ne zna kako izgleda izgubiti bodove u Seriji A ove sezone. Sezonama traje borba ova dva tima u Seriji A i na Apeninima nema veće utakmice od dvoboja ta dva kluba.

Čelsi i Liverpul su već igrali ove nedelje. U Liga kupu, „plavci“su naneli prvi poraz „redsima“, ali to ipak nije pravi odnos snaga, pošto ni Sari ni Klop nisu izveli na teren najjače snage i nisu pucali iz svih oružja.

Ko posle ove četiri utakmice bude imao dovoljno snage, uveče će biti u prilici da odgleda gradski madridski derbi. Real štuca, Atletiko ne blista, ali rat je ovde uvek zagarantov­an.

Ljubitelji fudbala, uživajte. Subota je dan za derbi!

 ??  ?? Od Hrvatske do Španije, pažnja javnosti je usmerena na duele ljutih rivala
Čelsi je pre tri dana pobedio Liverpul u Liga kupu
Od Hrvatske do Španije, pažnja javnosti je usmerena na duele ljutih rivala Čelsi je pre tri dana pobedio Liverpul u Liga kupu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia