Alo!

VUČIĆ: Uložili smo, ulagaćemo još više

- PIŠE: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Svih pet okruga, Pčinjski, Pirotski, Toplički, Niški i Jablanički, mogu da računaju na dalju podršku države Srbije, poručio je juče predsednik Srbije u obraćanju građanima koji su ga dočekali u Nišu, gde je otvorio fabriku „Cumtobel“.

- Hoćemo da ulažemo još više! poručio je Vučić.

Predsednik, koji je svečano otvorio austrijsku fabriku „Cumtobel“, rekao je da bi na kraju realizacij­e ove investicij­e vredne 30,6 miliona evra posao trebalo da dobije oko 1.100 radnika.

- Hvala vam svima ovde na jugu Srbije što ste došli u Niš da me sačekate jer danas otvaramo fabriku, nova radna mesta, gradimo život i budućnost za ljude u Nišu. Zahvalan Pre nekoliko godina, Srbija je bila u rasulu, a danas 55 odsto stranih investicij­a u regionu završi u Srbiji sam što ste došli. Ovo je veliki dan za našu zemlju, sve ovo radimo sa jednim ciljem, ovde gradimo budućnost za našu decu - rekao je Vučić obraćajući se građanima.

Kako je dodao, Srbija je pre nekoliko godina bila u rasulu, a danas, kako kaže, možemo da se pohvalimo time da 55 odsto stranih investicij­a u regionu završi u Srbiji.

On je rekao da su morale da se donose teške odluke i da vladati u nekoj zemlji ne znači ispunjavat­i nečije želje.

- Morali smo da posle godina, decenija propadanja povlačimo teške poteze da bismo danas došli u situaciju u kojoj možemo da se pohvalimo, gotovo svakodnevn­o, otvaranjem novih fabrika. Ne postoji ništa lepše od ovoga danas. Pre dve i po godine krenuli smo u ovaj postupak i u celu priču sa „Cumtobelom“- kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, danas, ljudi i da će im promet biti oko 120 miliona evra, vidi se da to ima veliki značaj ne samo za Niš.

- Sve to radimo sa jednim važnim i velikim ciljem, da obezbedimo budućnost za našu decu. Video sam dosta dece prolaze- ći kroz masu od mnogo hiljada vas i želim im da imaju srećniju i sigurniju budućnost, a to mogu da imaju samo ako budemo otvarali nova radna mesta i nove fabrike - ocenio je Vučić i dodao:

- To možete da radite kada imate uređene finansije. Dinar je čvrst i stabilan već šest godina. Kada je to u Srbiji bio slučaj? Kada je u Srbiji bio slučaj da tri godine zaredom imamo suficit u budžetu? Kada je u Srbiji bio slučaj da smanjujemo javni dug? - zapitao je Vučić.

Kako je dodao, kada je postao premijer, 79 odsto BDP-A bio je javni dug Srbije.

- Prvog januara sledeće godine biće manji od 47-48 odsto, a ja vas pitam - nije li to uspeh za našu decu? Ja znam da smo mi svi nestrpljiv­i i da čekamo i nadamo se boljem. Za razliku od onih koji ne dolaze da vide svoj narod, meni je ovo šesti ili sedmi put da dolazim u Niš na više od jednog dana. Došao sam samo u Niš više puta nego svi ostali predsednic­i i premijeri zajedno od 1945. naovamo - kazao je predsednik.

Biće obezbeđen posao za 1.100 ljudi!

 ??  ?? Na hiljade građana je došlo da pozdravi
predsednik­a
Na hiljade građana je došlo da pozdravi predsednik­a
 ??  ?? Zahvaljuju­ći predsednik­u Vučiću, jug Srbije je postao poželjno mesto za investicij­e
Zahvaljuju­ći predsednik­u Vučiću, jug Srbije je postao poželjno mesto za investicij­e

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia