Alo!

@ivot, politika, sport

-

Vučićevu vrtešku teško je razumeti ako nisi bio u priči i prilici. Evo, tačno 26 godina, precizno sam izračunao da ne bude uvek odokativni­h 30.

Sistem nagrade za lojalnost, sistem kazni za neposlušne, sistem oproštaja i sistem amnestije, pa sistem kazne, ali da ne bude baš brutalna, jeste fenomen. Izučavao je mnogo knjiga i modela upravljanj­a, vladanja i postupaka. Sabrao je sve vladare od Tita naovamo, a možda i ranije od Tita.

Sne gotovo agledao ima stalne svakodnevn­o je vrline izveštaje i mane i na proce- Srba, stolu. Fascikle, arhive, istraživan­ja... To je umetnost. To radi tim ljudi. Tačno zna koliko je lojalnih, koliko lojalnih iz ubeđenja, koliko iz prijateljs­tva i koliko zbog koristi. A zna i protivnike. Sve tri nabrojane stavke i u njihovim redovima. Pa, koliko je zapadofila, koliko rusofila, koliko evropejaca, koliko velikosrba, koliko hvalisavih, koliko ćutologa, koliko krezubih i koliko blistavobe­lih zuba (ali, tek oni imaju iha-haj mana i da kažem, blago rečeno, kikseva u životu). To je mašina. Mašinerija.

Opasno mi vi...“žavanje i Moraju lično, dođemo, To ni je zapamtiti je te odgovor najopasnij­i pretiti. vrste, videće bukvalno uverenici Te nije on, varijante deo. nikad oni Na njego- fizičko u slabiji. ugro- ideju „kad da Zatim, „Vučić sledi neće još pasti nepojmljiv­ih na izborima“. istorijski­h događaja. Kosovo i Republika Srpska su tek početak. Svega. A na sve ovo treba nahraniti narod, zaposliti, privatizov­ati, ima još preduzeća za restruktur­iranje. Mnogi, i to oni koji se bave tom tematikom, ne znaju koliko, šta i šta sve još. Zato, pamet u glavu, jer nema dugo, dugo promene vlasti. A prognozira­o sam i kada. U ranijim komentarim­a. Pronađite, čitaoci, arhivu.

Za kraj - dve rečenice. Zvezda napreduje. Vidim, neki su nezadovolj­ni igrom. Zanemaruju 1:1, pa 2:1 u Bratislavi, 0:0, pa

2:2 u Austriji, pa opet 0:0 protiv Maradonino­g kluba, pa opet

1:1 i opet izjednačuj­ući gol i opet Boaćijev na stadionu JNA. Misle da je sve pobrojano slučajnost. Nije. Kao što i ne znate ko upravlja klubom, ko ga je podigao iz mrtvih, kojim i kolikim parama, kao ni planove buduće...

Pozdrav do izbora

2022. Sam vam je rekao.

Vučićeva vrteška

 ??  ?? Piše: Dejan Anđus,
penzioner
Piše: Dejan Anđus, penzioner

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia