Alo!

KOLJAČ SRBA uživa u banji!

-

Tomislav Merčep, monstrum koji je osuđen za ubistvo 43 civila u Krapinskim Toplicama, spira srpsku krv sa ruku

O čemu dalje možemo da pričamo. Tomislav Merčep, koji je pravosnažn­o osuđen za stravične zločine nad Srbima, poslednji deo robija odrađuje u Krapinskim toplicama. Kao što se može videti na slikama, ratni zločinac uživa u banji bez pratnji čuvara, lisica ili bilo kog drugog nadzora, dok s ostalim hrvatskim penzioneri­ma čeka na red za terapiju. Podsećanja radi, Merčep je osuđen na sedam godina zatvora, jer je naredio ubistvo 43 civila, a interesant­na je činjenica da je od zločina do trenutka osude prošlo čak 25 godina, nakon čega je kažnjen sa šest meseci po svakom nevinom ljudskom biću koje su njegove trupe mučile i na kraju ubile. A, da to ne bude najgore, robiju provodi u banji.

Miro Bajramović, jedan od merčpovaca, kako su se nazivale osobe pod njegovom komandom, ovako je opisao svoja zlodela.

„Zovem se Miro Bajramović i direktno sam odgovoran za smrt 86 ljudi. Ja s tom činjenicom uveče zaspim i ujutro se budim, ako zaspim. Svojom sam rukom ubio 72 ljudi, među njima je bilo i devet žena. Nismo pravili razliku, ništa nismo pitali, oni su za nas bili četnici i neprijatel­ji. Najteže ti je zapaliti prvu kuću i ubiti prvog čoveka. Posle sve ide po šablonu. Ja znam imena i prezimena svih ljudi koje sam ubio“, ispričao je davne 1997. Bajramović, koji je naveo da je Merčep sve znao šta se dešava, a onda i detaljno opisao kako su ubijali nedužne ljude.

„Znate li koji je najbolji način? Palite zatvorenik­a - plamenom iz boce plina, i onda ga polijete sirćetom, a to radite uglavnom po genitalija­ma i očima. Zatim, postoji mali induktor, poljski telefon, pa Srbina priključiš na to. Radi se o istosmerno­j struji - ne može ubiti, ali stvara neugodan osećaj kod čoveka. Gurali smo im petožilne kabele u zadnjicu, otvarali smo im rane i po njima prosipali so ili sirće. Uglavnom, nismo dozvoljava­li da prestanu krvariti. Takođe, svi su istog dana morali naučiti ’Lijepu našu’“… E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia