Alo!

Poljaci, vidimo se na meču za titulu!

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

Odbojkaška reprezenta­cija Srbije je tek kasno sinoć saznala ime rivala u polufinalu Svetskog prvenstva koje se igra u Italiji i Bugarskoj (Brazil ili SAD), ali naš legendarni as Željko Tanasković već gleda na sam kraj, a tamo vidi „orlove“u borbi za titulu!

Prema rečima nekadašnje­g srednjeg blokera, Srbija je na prethodnih 10 mečeva pokazala kvalitet za zlatnu medalju, bez obzira na to što je jednom poražena od Amerikanac­a (2:3) i dva puta od Poljaka (0:3, 0:3).

- Već posle ubedljivog trijumfa nad Italijom od 3:0, odbojkaške lekcije koju smo im održali, video sam našu reprezenta­ciju u meču za zlatno odličje! Čak bih voleo da nam se na tom putu nađe i selekcija Poljske, bila bi to prilika za slatku osvetu. Nepisano je pravilo da na velikim takmičenji­ma teško možete dva puta da izgubite od istog rivala, a naročito ne tri puta. Jednostavn­o, ne postoji selekcija od koje bi izabranici selektora Nikole Grbića trebalo da se plaše na ovom šampionatu - kaže Tanasković.

Naš sagovornik kao najveći kvalitet „orlova“ističe kolektivni duh.

- Raduje me što su igrači baš bliski, dišu kao jedan. Ne kažem da takvu atmosferu nisu imale i neke prethodne generacije, ali ova sad je nešto posebno. Igrački, držimo nivo ispod kojeg ne padamo, a po pravilu bar dvojica odigraju vanserijsk­i. Naš selektor je, kao iskusan igrač, a sada već i kao ozbiljan trener, postavio stvari na pravo mesto. Ponavljam, imamo reprezenta­ciju za visoke domete, za medalju, verujem i za onu najsjajnij­u - zaključuje Tanasković.

„Priželjkuj­em našu slatku osvetu u konačnoj podeli medalja. Treći

put nas, vala, ne bi pobedili. Imamo tim za najviše domete“

 ??  ??
 ??  ?? Svim srcem uz „orlove“:
Željko Tanasković
Svim srcem uz „orlove“: Željko Tanasković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia