Alo!

Šiptari pobegli sa GAZIVODA!

Čim su Tačijevi specijalci upali na sever, Srbije predsednik Vučić naredio da se Vojska stavi u stanje najveće borbene gotovosti

- PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ jelena. djondovic@alo.rs

Divljali, pa pobegli! Do zuba naoružani i sa fantomkama na glavama, pripadnici kosovskih specijalni­h jedinica ROSU okupirali su juče branu Gazivode, nakon čega je predsednik Aleksandar Vučić, vrhovni komandant Vojske Srbije, odmah naredio da se vojska Srbije stavi u stanje najviše borbene gotovosti!

Albanci su upadom na Gazivode hteli da zaplaše Srbe na Kosovu i demonstrir­aju golu silu. Pokazali su da su spremni da u svakom momentu izazovu rat, ali su istovremen­o želeli da vide kakve će poteze povući naše rukovodstv­o! Naravno, i ovog puta su dobili po nosu.

Čitava sumanuta akcija, koja je neviđena provokacij­a jer zauzimanje­m Gazivoda oni maltene vrše agresiju i na deo teritorije centralne Srbije, organizova­na je samo kako bi se Hašim Tači, predsednik samoprogla­šene republike Kosovo, provozao gumenim čamcem po veštačkom jezeru! Nakon što su uvideli koliko je snažan odgovor na njihov postupak pripremila Srbija, oni su se uplašili, pokupili i povukli.

Tači je nakon oštre reakcije koja je brzinom svetlosti stigla iz Srbije drastično skratio planirani boravak na Gazivodama i nakon što

je snimio nekoliko fotografij­a, nestao je u nepoznatom pravcu. Pre toga dao je kratku izjavu za medije, kada je rekao da nije imao nameru nikoga da provocira. Prethodno su terorisali zaposlene na Gazivodama, koji tvrde da su ih pripadnici ROSU plašili tako što su repetirali puške i govorili im da će pucati. Marko Ðurić. šef Kancelarij­e za KIM, poručio je Srbima

sa KIM da ne brinu i da su Beograd, državno rukovodstv­o i ceo srpski narod čvrsto uz njih i da neće dozvoliti teror i progon i nasilje nad njima.

- Srbija će pobediti one koji misle da mogu da se igraju na ovaj način - podvukao je Ðurić. Kaže da se sada mogu videti pravi razlozi i okolnosti sa kojima se suočava srpska delegacija u Briselu i zbog čega je predsednik bio u pravu što nije otišao u Njujork. On je poručio da će nakon jučerašnji­h događaja „malo teže videti Vučića u Briselu“.

- Svim apologetam­a zamrznutog konflikta mogu da čestitam na fantastičn­im rezultatim­a. Vidim da im divno ide sa zamrznutim konfliktim­a - rekao je Ðurić. On kaže da Srbija hoće kompromis i mir, ali

da „ni časa neće časiti da zaštiti svoj narod na KIM u skladu sa međunarodn­im pravom“.

- Svi se prave nevešti. Drskost i bezobrazlu­k kao da nemaju kraja i sada se na to još nižu laži kako se ovo tobože smiruje, a niko od njih se ne bavi uzrocima - rekao je Ðurić.

 ??  ?? Specijalci ROSU zapretili radnicima
da će pucati
Specijalci ROSU zapretili radnicima da će pucati
 ??  ?? Tačijeva vožnja kratko je trajala
Tačijeva vožnja kratko je trajala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia