Alo!

USTAVNI SUD JUŽNOAFRIČ­KE REPUBLIKE ODBIO MOLBU DOBROSAVA GAVRIĆA Arkanov ubica uskoro u Srbiji!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.marc@alo.rs

Dobrosav Gavrić (44), osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja, koji se nalazi u pritvoru u Kejptaunu, kako stoje stvari, uskoro bi mogao da bude izručen Srbiji, nakon što je Ustavni sud Južnoafrič­ke Republike odbio da mu dodeli status izbeglice u toj zemlji.

Ustavni sud je utvrdio da ne postoji osnov da se Gavriću dodeli status izbeglice zbog navodnog izvršenja zločina, koji, prema njihovoj konstataci­ji, nije bio politički. Takođe, sud je utvrdio da su Gavrićevi argumenti za dodeljivan­je statusa izbeglice bili kontradikt­orni.

Sud se izjasnio da su srpski sudovi utvrdili da ubistvo nije bilo politički motivisano i da je Gavrić verovatno za zločin dobio novčanu nadoknadu.

- Dok postoje pouzdani dokazi koji podržavaju razumno uverenje da je Dobrosav Gavrić počinio ozbiljno krivično delo, koje nije politički motivisano, nema osnova da mu sud dodeli status izbeglice - rečeno je na sudu.

Gavrić i njegov pravni tim će se sigurno još boriti da on ne bude izručen Srbiji, a njihov glavni argument će biti da mu je život u opasnosti ako se vrati u rodnu zemlju, navode mediji Južnoafrič­ke Republike.

Dobrosav Gavrić je osuđen 2006. godine na 35 godina zatvora zbog Arkanovog ubistva, kao i zbog ubistva bivšeg radnika saveznog MUP-A Dobrosava Garića Gare (47) i biznismena Milenka Mandića Mande (44) 15. januara 2000. godine u „Interkonti­nentalu”. Milan Đuričić Miki (41) i Dragan Nikolić Gagi (47), njegovi saučesnici, osuđeni su na po 30 godina zatvora.

Gavrić je iz Ekvadora u Južnu Afriku

 ??  ?? Gavrić uverava da mu je u našoj zemlji
život u opasnosti
Gavrić uverava da mu je u našoj zemlji život u opasnosti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia