Alo!

POSLANIK PAO S JABUKE, PA DOŠAO U PARLAMENT!

-

Poslanik pao sa jabuke, pa došao na zasedanje Skupštine Srbije! Uz intoniranj­e državne himne i postrojava­nje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine, juče je počelo redovno jesenje zasedanje.

Zvezda dana bio je Petar Petrović, poslanik Jedinstven­e Srbije, koga ni polomljena ruka nije sprečila da dođe na posao. Iako sa gipsom na ruci, narodni tribun je veselo ćaskao sa kolegama i objašnjava­o im šta ga je snašlo. Kako „Alo!” nezvanično saznaje, Petrović je krenuo u berbu jabuka, popeo se na stub da dohvati voćke, ali je pao i povredio ruku.

Inače, crvena boja juče je dominirala u Skupštini Srbije. Dame su za početak jesenjeg zasedanja odabrale kombinacij­e u tim tonovima, dok su se gospoda odlučila za kravate vatrenih nijansi. Poslanice Dubravka Filipovski, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanovi­ć i Nataša Vučković zablistale su u crvenim odevnim kombinacij­ama, a kravate u istom tonu prošetali su Vojislav Šešelj, Aleksandar Šešelj, Marko Atlagić i mnogi drugi. Poslanici su redovno zasedanje počeli postavljan­jem pitanja članovima Vlade, a interesova­lo ih je da li bivši britanski premijer Toni Bler vodi pregovore o Kosovu i Metohiji, ko je ubio Olivera Ivanovića, da li je poverenik za informacij­e od javnog značaja potrošio

1,3 miliona dinara za službena putovanja, a neki su imali i predloge kako Srbija treba da reaguje na provokacij­e

Albanaca.

Doduše, naši parlamenta­rci nisu se preterano naradili jer je zasedanje juče prekinuto zbog nedostatka kvoruma, a opozicija je do 14 časova, kada je

bila proglašena redovna pauza, uspela da obrazloži oko 60, od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda. Parlamenta­rci će sa radom na utvrđivanj­u dnevnog reda nastaviti danas u 10 časova. D. R. - J. Đ.

 ??  ?? Ugledao se na tatu: Aleksandar Šešelj
Ugledao se na tatu: Aleksandar Šešelj
 ??  ?? Jabuke mu umalo došle glave:
Petar Petrović
Jabuke mu umalo došle glave: Petar Petrović
 ??  ?? Dubravka Filipovski
Dubravka Filipovski
 ??  ?? Marko Atlagić
Marko Atlagić
 ??  ?? Sanda Rašković Ivić
Sanda Rašković Ivić
 ??  ?? Nataša Vučković
Nataša Vučković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia