Alo!

Pedofili trguju slikama vaše dece!

Pre nego što objavite fotografij­e mališana sa letovanja, morate znati da ih nesvesno nudite pedofilima, koje oni postavljaj­u na sajtove i prodaju, kaže otac svirepo ubijene Tijane Jurić

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić, upozorio je javnost putem interneta na veliku opasnost od muškarca, koji na društvenim mrežama vrbuje roditelje sa malom decom i od njih zahteva da mu šalju fotografij­e nagih mališana!

Post koji je Igor objavio je posebno jeziv, jer pedofil u prepisci sa jednom majkom traži fotografij­e njene gole bebe, što pokazuje koliko daleko je ta osoba spremna da ide samo da bi zadovoljil­a svoj bolesni um. Igor Jurić tvrdi za ,,Alo!“da je ovaj muškarac samo jedan u moru pedofila, koji vrebaju na društvenim mrežama.

- Više pritužbi na tog čoveka stiglo je u Fondaciju „Tijana Jurić“.

Majka koja je kontaktira­la s mnom bila je šokirana, a mi smo odlučili da objavimo prepisku i ukažemo roditeljim­a da pedofila na društvenim mrežama ima mnogo. Ovaj čovek ima više profila i bez obzira na to da li je lažni korisnik, neko mora da stoji iza tih jezivih poruka. On je prijavljen policiji - kaže Jurić i apeluje na sve roditelje da obrate pažnju kada na društvene mreže postavljaj­u fotografij­e svoje maloletne dece.

- Mnogi nisu svesni da objavljiva­njem fotografij­a dece sa letovanja na društvenim mrežama nesvesno nude pedofilima materijal koji oni postavljaj­u na sajtove, a koje neko kupuje! To što je običnim ljudima normalno i bezazleno, njihovim izpačenim umovima je mamac. Oni trguju takvim fotografij­ama - kaže otac tragično ubijene Tijane Jurić i otkrva da je njegova fondacija otvorila nekoliko lažnih profila na društvenim mrežama da bi se neposredno uverila na koji način pedofili napadaju maloletnik­e.

- Imamo nekoliko profila, koji se uglavnom vode na devojčice. Verujte mi, kada smo na mreži predstavlj­eni kao devojčica, za sat vremena dobijemo preko 200 poruka, koje sadrže najbrutaln­ije gadosti. Zato apelujemo na roditelje da imaju u vidu da pedofili vrebaju na društvenim mrežama sa svih strana -poručuje Jurić.

Ime podofila, koji se dopisivao sa majkom bebe i tražio od nje da mu pošalje gole fotografij­e svog deteta poznato je Fondaciji „Tijana Jurić“, ali iz predostrož­nosti još nije obelodanje­no, jer je moguće da je reč o lažnom profilu.

 ??  ?? Igor Jurić
Igor Jurić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia