Alo!

SRBE OTERALI mađarski huligani!

Navijači rukometnog kluba upali na trening i napali trenera i direktora, koji su već bili na udaru igrača

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Seča Srba u Mađarskoj! Haos u Vespremu, tamošnjem rukometnom velikanu, okončan je otkazima treneru Ljubomiru Vranješu i sportskom direktoru Nikoli Eklemoviću, kojima je prethodio čak i linč!

Razularena grupa huligana, njih oko 50, upala je na trening i nasrnula na dvojicu Srba. Da nije bilo policije, koja je pravovreme­nom intervenci­jom stala u njihovu zaštitu, Vranješ i Eklemović bi poneli iz Vesprema neuporediv­o bolnije i strašnije uspomene od raskida ugovora. Tako su nazovi navijači poslali jasan signal upravi da za tu dvojicu Srba više nema mesta u klubu.

Predsednik Zoltan Čik je reagovao odmah posle treninga i otpustio Vranješa, njegovog pomoćnika Seterstrem­a i direktora Eklemovića. Pod izgovorom loših rezultata, mada ta konstataci­ja stoji samo za Ligu šampiona (dva vezana poraza), ne i za mađarsko prvenstvo (sve četiri pobede).

Pobunu protiv trenera Vranješa, nekadašnje­g trofejnog rukometaša Švedske i nakratko selektora Srbije, te sportskog direktora Eklemovića, bivšeg reprezenta­tivca i Srbije i Mađarske, zapravo su podigli igrači. Nezadovolj­ni što je uprava ostavila stručni štab posle sezone u kojoj je izgubljena nacionalna titula prvi put posle 10 godina, prvotimci su krenuli u rat. Struka je uzvratila tako što im je Eklemović, na nagovor Vranješa, smanjio plate i ukinuo povlastice (stan, automobil), a to je igrače još više razbesnelo. Navodno vođeni zvezdama tima, Arpadom Šterbikom, Momirom Ilićem i Laslom Nađom, krenuli su u odlučujuću bitku koju su, eto, uz pomoć huligana i dobili.

Ljubomir Vranješ je, istovremen­o sa Vespremom, vodio i reprezenta­ciju Mađarske, pa je teško očekivati da će posle ovog incidenta ostati selektor.

 ??  ?? Pobuna protiv njega:
Ljubomir Vranješ
Nikola Eklemović
Pobuna protiv njega: Ljubomir Vranješ Nikola Eklemović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia