Alo!

Čovek-afera pao zbog 13 miliona?!

Jasić je optužen da je tokom poslednje četiri godine koristio biznis kartice udruženja za sopstvene potrebe

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Siniša Jasnić (53) uhapšen je juče u Beogradu kao odgovorno lice Univerzite­tskog sportskog saveza Srbije, a zbog sumnje da je proneverio novac te organizaci­je i time je oštetio za više od 13 miliona dinara! Zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio krivično delo pronevere, njemu je određeno zadržavanj­e do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

A za šta je to konkretno Jasnić osumnjičen?

- Sumnja se da je, kao lice ovlašćeno za raspolagan­je finansijsk­im sredstvima na računima Univerzite­tskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. samoinicij­ativno koristio biznis-kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata - navodi se u saopštenju MUP-A.

Osumnjičen­i se tereti da je tako pribavljen­i novac koristio za sopstvene potrebe i da suprotno Zakonu o računovods­tvu.

- Na osnovu izvoda iz biznis-platnih kartica i proknjižen­ih računa u računovods­tvu Sportskog saveza Srbije, utvrđeno je da nepokriven­i trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, oštetio Univerzite­tski sportski savez Srbije - piše u saopštenju.

Inače, ovo nije prvi put da je Jasnić glavni akter velike afere! Pre 11 godina, on je bio direktor preduzeća „Univerzija­da 2009“. I tada je utvrđeno da sklopio ugovor sa hrvatskom firmom „Varteks“o nabavci odeće za srpske sportiste i volontere bez tendera i da je tako prekršio Zakon o javnim nabavkama.

Sa Jasnićem se povezuje i afera iz vremena kada je bio docent na katedri za teoriju fizičke kulture na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Zato je bila podneta krivična prijava“zbog povrede radne obaveze koja ugrožava imovinu veće vrednosti“. Tada je bio optužen da je tokom 2002. i sve do novembra 2003. raspolagao dinarskom i deviznom biznis-karticom kojima je plaćao troškove na putovanjim­a bez odobrenja Saveta fakulteta i u svrhe koje nisu delatnost fakulteta. Navodno, ovom akrobacijo­m je oštetio ustanovu za koju je radio za oko 14.000 evra.

Sa Jasnićem se povezuju slične afere

tokom poslednjih 15 godina

 ??  ?? Ne zna šta ga je snašlo: Ronaldo
Ne zna šta ga je snašlo: Ronaldo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia