Alo!

ZBOGOM, DUKI, ŠAMPIONE!

U trenutku kada je sanduk spuštan u grob, u nebo je poletelo belih i crnih balona

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dušan Todorović (4), hrabri dečak koji je pre osam dana preminuo u bolnici u Barseloni posle lavovske borbe protiv opake bolesti, sahranjen je juče u rodnom selu Kušiljevu, kod Svilajnca. Duki, kako ga je odmila zvala cela Srbija, ispraćen je uz himnu fudbalskog kluba Partizan. U trenutku kada je sanduk spuštan u grob, u nebo je poletelo na stotine belih i crnih balona.

Više stotina ljudi okupilo se na groblju u rodnom mestu preminulog mališana kako bi dečaka ispratilo na večni počinak. Jecaji su parali nebo dok je beli kovčeg spuštan u zemlju, a fudbaler Partizana Nemanja Miletić, Dukijev idol, u suzama je sa prijatelji­ma pevao himnu svog kluba. Majka Jovana i otac Aleksandar su se grleći kovčeg i u teškim suzama oprostili od sina, a u grob je spuštena i fudbalska lopta sa potpisima fudbalera. Pojedini prisutni na sahrani nosili su majice sa Dušanovim likom, na kojima je pisalo „šampion“.

Ispred porodične kuće malog Dušana, gde su se okupili članovi porodice, rodbina i prijatelji pre početka sahrane, vladao je muk. Beli sanduk sa telom četvorogod­išnjeg dečaka stajao je u sobi porodične kuće, a skrhani otac Aleksandar, majka Jovana i najbliži primali su saučešće. Sanduk je bio prekriven cvećem, a na beloj traci je pisalo: „Duki šampion.“U dom ožalošćene porodice preminulog Dušana oko podneva su došli i predstavni­ci fudbalskog kluba Partizan, sa njima i fudbaler

Nemanja Miletić. Nemanja Miletić je Dušanovom ocu Aleksandru uručio svoj dres.

Hrabrog dečaka je na večni počinak ispratio i glumac Bojan Perić, kao i Dragoslav Pantelić, član posade državnog aviona „Lir džet 31a“, kojim je mali Duki, u pratnji roditelja i medicinske ekipe iz Tiršove, otišao na lečenje u Barselonu.

- Dušan je bio hrabar tokom leta, pričao je sa nama. Svi smo mu držali palčeve i želeli da uspe u svojoj borbi - rekao je

Pantelić.

Mali Duki je otputovao na lečenje 15. septembra, pošto je, u jednoj od najvećih akcija u Srbiji skupljena 191.000 evra. Preko Fondacije „Podrži život“prikupljen­o je oko 119.000 evra, dok je ostatak od oko 70.000 evra uplatio čuveni fudbaler Nemanja Matić, a urgirao je i da bolnica primi dečaka pre uplate. Dečak je bitku sa opakom bolešću izgubio prošle subote, 29. septembra.

 ??  ?? Dušan Todorović 2014-2018. Nemanja
Miletić Dušanov otac prima sučešće
Dušan Todorović 2014-2018. Nemanja Miletić Dušanov otac prima sučešće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia