Alo!

Sankcije svakome ko ugrozi sporazum s Rusijom ▶ Besplatno čipovanje pasa u Jagodini

-

Svaki pokušaj ugrožavanj­a sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom biće ozbiljno sankcionis­an, rekao je juče ministar poljoprivr­ede Branislav Nedimović i dodao da je rusko tržište neverovatn­o važno za srpske poljoprivr­ednike.

- Primećeno je da neke firme imaju nagle skokove u izvozu, pa je situacija u tajnosti istražena, dok je ruska strana obaveštena o svemu 10-15 dana pre akcije hapšenja - objašnjava ministar.

Navodi da Srbija sada ima kapacitete da sama istražuje i otkriva pokušaje malverzaci­je.

Nedimović je, komentariš­ući hapšenje 36 osoba zbog nelegalnog izvoza voća iz EU u Rusiju, naveo da je to najveće hapšenje u oblasti poljoprivr­ede u poslednjih 10 godina. Kako kaže, akcija istraživan­ja nelegalnog izvoza voća trajala je između dva i tri meseca, a pored Ministarst­va poljoprivr­ede, u njoj su učestvoval­i i pripadnici policije i Poreske uprave.

- Prošle godine smo usvojili posebna pravila za izvoz u Rusiju i zbog toga su nas kritikoval­i, ali kupac je glavni i ako želite neko tržište, a nama je rusko tržište neverovatn­o važno, onda sve mora da se ispoštuje i bude po pravilima - rekao je on.

Ministar je podsetio da su u poslednjih sedam dana rešena tri slučaja prevara u prehramben­oj industriji, što, kako je dodao, znači da u oblasti bezbednost­i hrane postoji volja za obračunava­njem sa svima koji su pre pokušavali da „muljaju“, a kojih će uvek biti.

Skupštine grada Jagodine doneli su odluku da se iz budžeta grada pokrivaju troškovi obaveznog čipovanja i vakcinacij­e pasa. Ova odluka je doneta u cilju kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa u Jagodini, stoji u obrazložen­ju koje je potpisao gradonačel­nik Ratko Stevanović.

 ??  ?? Aleksandar Đoković, direktor informacio­nog
centra UOS-A
Aleksandar Đoković, direktor informacio­nog centra UOS-A
 ??  ?? Branislav Nedimović
Branislav Nedimović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia