Alo!

Lažni radnik BIA obećavao posao u policiji!

Proverava se da li je lakovernim­a, pokazujući značku i pozivajući se na vrh MUP-A, nudio posao

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Policija u Lazarevcu u utorak je saslušala Bojana P. (28) i podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da se predstavlj­ao kao pripadnik Bezbednosn­o-informativ­ne agencije i pokazujući značku odbio da plati auto-mehaničaru za popravku automobila. Pored toga, on je rekao da je aktivan u jednom od policijski­h sindikata, čijom legitimaci­jom se hvalio, iako nije zaposlen u policiji, a lakovernim­a je obećavao zaposlenje u MUP-U!

Kako saznajemo, Bojan P. je dva puta konkurisao za policajca, ali oba puta je bio odbijen.

- Bojan P. je, osim što je konkurisao za policajca, pokušao da se zaposli i kao vatrogasac, ali iz nekih razloga ni tu nije imao sreće. Nakon tih pokušaja ubacio se u jedan od sindikata policije i on je zadužen za Lazarevac. U ime tog sindikata je lokalnom Crvenom krstu donirao nekoliko majica i trenerku, naglašavaj­ući da je to poklon sindikata. Inače, policija proverava informacij­e da li je Bojan, pokazujući značku i pozivajući se na vrh MUP-A, zaintereso­vanima nudio posao u policiji - rekao je naš sagovornik. Kako saznajemo, auto-mehaničar je u policiji Bojana prijavio nakon što je on dospeo u medije. Bojan je tad naveo da je bez razloga dobio batine u jednoj kafanskoj tuči koja se dogodila u avgustu ove godine u Velikim Crljenima. Nakon te objave, majstor je shvatio da Bojan nema nikakve veze sa BIA.

Auto-mehaničar je tada došao u policijsku stanicu Lazarevac da prijavi da je žrtva prevare. On je ispričao da mu je Bojan dovezao na popravku automobil i da treba da mu uradi mali servis.

- Posle završenog posla, kada je Bojan došao po automobil, izvadio je neku značku i rekao je da radi u Službi državne bezbednost­i i da sam im učinio uslugu što sam popravio auto - naveo je automehani­čar u prijavi, navodi naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, Bojan je na saslušanju negirao da je prevario auto-mehaničara, ali je potvrdio

da radi za jedan od sindikata policije i da je imao legitimaci­ju, alu ju je izgubio.

- Bojan je u avgustu prijavio da je žrtva i da su ga bez razloga pretukla četiri poznanika u lokalnoj kafani u Velikim Crljenima. On je ispričao da ga je tad pozvao da dođe poznanik i da su ga po zatvaranju lokala on i još trojica pretukli na parkingu. Međutim, policiji je tokom istrage u razgovoru sa osobljem kafane i gostima rečena drugačija priča - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Bojan je nakon ulaska u jednu kafanu glasno upitao: „Gde su vam pi*ke, hoću da je*em, čuo sam da se odlično ka*aju.“

- Gosti su izjavili da je tad u kafani nastao muk i da su pokušali da izbegnu sukob. Neko mu je dobacio da nema žena u kafani i da je najpametni­je da izađe napolje. Umesto da se na

tome sve završi, Bojan je, navodno, po izjavi iz kafane, tad izvukao legitimaci­ju. On je rekao da radi za BIA, dodajući: „Sad ću da vas je*em svaki dan, biće kontrola, zatvoriću vam kafanu. Ne znate s kim se kačite.“Nakon tih reči izbila je tuča, u kojoj je Bojan izvukao deblji kralj, a spasao se pozivajući se na policiju. Do dolaska patrole svi izgrednici osim Bojana su se razbežali, ali su u međuvremen­u identifiko­vani i uzete su izjave od njih - rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, dok je patrola išla Bojanovoj kući kako bi uzela podatke, policajci su sreli njegovu majku i sestru, koje su ih verbalno napale.

- Žene su odmah počele da vređaju policajce, nazivajući ih pogrdnim imenima. Iako su upozorene da se smire, oni su nastavile sa vređanjem, pa su privedene u policijsku stanicu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia