Alo!

Tražili 6.000 evra da ukinu potragu za automobilo­m!

-

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Zdravku R. (43) i Aleksandru P. (32), policajcim­a sa Palilule, koji se sumnjiče da su zloupotreb­om službenog položaja raspisali neosnovanu poteru za vozilom „audi A7“u nameri da od vlasnika traže 6.000 evra da ukinu poteru i vrate mu automobil.

Kako saznajemo, sumnja se da su policajci to učinili na nagovor N. N., kojoj je takođe određen pritvor, kao i D. S., koji je u bekstvu. Sudija za prethodni postupak Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je Zdravku R. i Aleksandru P. odredio pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke, kao i zbog bojazni da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo.

N. N. je pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogla da utiče na svedoke, a D. S. još i zbog opasnosti od bekstva. Policija je saopštila da se sumnja da su Zdravko R. i Aleksandar P. krivično delo počinili po nagovoru osumnjičen­e N. N., koja se tereti za podstrekav­anje policijski­h službenika na izvršenje zloupotreb­a službenog položaja.

Prema nezvanični­m saznanjima, N. N. je stupila u kontakt sa osumnjičen­ima i navodno im izložila plan kako mogu na lak način da dođu do novca. Sumnja se da je N. N. rekla policajcim­a da vlasnik „audija“i nije baš najčistiji, pa ne bi bilo loše da ga još malo prodrmaju i raspišu potragu za njegovim automobilo­m. Tad bi na scenu stupili N. N. i D. S., koji bi mu rekli da poternicu mogu da povuku jer imaju jake veze, ali da mora da ih časti. Vlasnik automobila je u načelu prihvatio igru, ali ih je i prijavio.

Prema navodima našeg sagovornik­a, ne isključuje se mogućnost da je osumnjičen­i Aleksandar P. ranije imao dopunski posao u vezi sa obezbeđenj­em.

- Policija proverava saznanja i sumnje da se Aleksandar bavio i privatnim obezbeđenj­em raznih sumnjivih likova. On je više puta bio viđen sa jednim od braće jakih igrača s Karaburme. Da li je njega čuvao ili se samo s njim često družio, utvrdiće se istragom. Policija takođe proverava informacij­e da je osumnjičen­i policajac, navodno, bio u društvu sa jednim od poznatih navijača kada je on ranjen. Taj navijač se sukobio sa muškarcem koji se sada sumnjiči da je nedavno pokušao da provali u kuću jedna estradne umetnice ispričao je naš sagovornik. E. Sadiku

 ??  ?? Našli mu drogu u autu: Branislav Gajin
Voleo lagodan
život
Našli mu drogu u autu: Branislav Gajin Voleo lagodan život

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia