Alo!

Velika žurka na točkovima

- Piše: IVANA MIŠIĆ ivana.misic@alo.rs

Roleri, trotineti, bicikli, uzbuđenje, osmesi i adrenalin deo su atmosfere koja je juče vladala u centru grada tokom tradiciona­lne 21. „Rolerijade“.

U 11 trka nadmetalo se više od 1.500 takmičara, dok su ih roditelji zdušno bodrili duž trase od Terazijske česme do Andrićevog venca.

Pre početka prve trke, okupljeni mališani jurišali su na rolerima, uvežbavali kočenje, ali i virtuozne pokrete, koji se viđaju samo na umetničkom klizanju. I to bez imalo straha!

Uz muziku, deca od svega tri godine pripremala su se za početak trke. Među njima je bio i Marko (6) u društvu vernog navijača - tate Viktora.

- Idem u prvi razred i volim da vozim rolere. Imam i starijeg brata, ide u osmi razred, i on se takmiči - kaže Marko, dok njegov tata ističe da mališan vozi rolere skoro dve godine i da se za takmičenje svakodnevn­o pripremao u parkiću.

- Pobeda nam nije važna, došli smo da učestvujem­o i kvalitetno provedemo vreme - ističe Viktor Živić i dodaje da roleri u njihovoj porodici traju svega godinu dana, da ih kupuju starijem sinu, a da ih Marko nasleđuje, kao i da je već treći par spreman za zamenu.

Trka najmlađih ljubitelja rolera, dečaka do sedam godina, otvorila je tradiciona­lnu manifestac­iju. Start je bio pored Terazijske česme, a trasa je išla do Andrićevog venca i nazad ukupno 650 metara.

Tokom trke je bilo i padova, ali su se mališani hrabro dizali i nastavljal­i da jure. Samo što je završila nadmetanje, Anastasija (4) poletela je u zagrljaj ponosnim roditeljim­a, koji su s nestrpljen­jem čekali ćerkicu na cilju.

- Kada je imala dve godine, samo je uzela rolere od starije sestre, koja takođe učestvuje u trci, i rešila da nauči da vozi. Tri dana je padala, a od četvrtog briljira. Uopšte nije želela našu pomoć - kaže mama Milica, dok nam je Anastasija rekla da trka nije bila naporna i da bi mogla još jedan krug!

Na manifestac­iji su učestvoval­i takmičari iz cele Srbije, a od ove

godine, naveli su organizato­ri, broj kategorija je proširen, pa su pravo učešća imali i mališani na triciklima, biciklima i trotinetim­a.

U trci na trotinetim­a nadmetao se najveći broj mališana. Među njima su bili i petogodišn­ji blizanci Zara i Strahinja Bosančić, koje je bodrila mama Ivana.

- Trotinete voze skoro tri godine. Danas Zara ima malu tremu, ali već danima priča da je došla da osvoji pehar - kaže Ivana Bosančić.

 ??  ?? Anastasija sa mamom Milicom Viktor Živić sa sinovima
Zara i Strahinja sa mamom Ivanom
Anastasija sa mamom Milicom Viktor Živić sa sinovima Zara i Strahinja sa mamom Ivanom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia