Alo!

CENA NE DIKTIRA ZDRAVLJE

Namirnice koje se u našim kućama koriste generacija­ma i dalje su osnova zdrave ishrane

- Piše: VERICA ĐOKIĆ Instagram: @vericadjok­ic_

Iako su nam danas mnogo više nego ranije dostupne informacij­e o zdravim namirnicam­a, pitanje je da li nam to više pomaže ili odmaže. Često se događa da se na neku namirnicu upere sva svetla i ističu je nedeljama kao najbolji antioksida­ns, ili sagorevač masti, ili osnaživač imuniteta, a onda odjednom opet padne u zaborav jer se pojavila neka nova, navodno, još zdravija od nje.

Setimo se samo pomame za heljdom i heljdinim proizvodim­a, koje su onda ostale u senci ovsenih pahuljica ili brusnice, koju je uskoro zamenila aronija, a potom mača. Pa dileme oko banana - od toga da imaju otrovan vrh i goje do toga da su idealna hrana sportista i čudesna voćka. Čak je i jabuka neko vreme bila na crnoj listi zbog cijanida u semenkama.

I tako, dok se rafovi prodavnica pune i prazne, mi ostajemo zbunjeni nad gomilom tekstova koji nas šalju u svim pravcima i na kraju vraćaju na početak.

Dobar način da izađemo iz začaranog kruga jeste da razumemo suštinu, odnosno šta namirnicu čini zdravom, a onda je lako otići u nabavku.

Evo koje uslove treba da ispuni

Verica Đokić, nutricioni­sta i poznavalac prirodne medicine, kvantne medicine, alternativ­nog nutricioni­zma, sertifikov­ani praktikant promene ograničava­jućih uverenja i ličnog razvoja, praktikant američke metode vingvejv, japanske metode mijostatsk­i test, bjol meridijana. Neguje originalan pristup, gde rad na ishrani podrazumev­a rešavanje psihološki­h uzroka kroz lični razvoj pojedinca, primenom stručnih tehnika i veština.

Krajnji cilj su zdravlje, lepota, unutrašnji mir i rešenje pitanja ishrane jednom

zauvek. jedna namirnica da bismo je nazvali zdravom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia