Alo!

BOJAN KRKIĆ OTKRIO KAKVE JE PROBLEME IMAO: DRHTAO SAM U BARSELONI!

Okružen tolikim zvezdama katalonsko­g kluba i pritiskom medija, mladi igrač je imao psihičke tegobe

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Bojan Krkić (28) nekada je bio dečko koji obećava. Upoređival­i su ga sa Lionelom Mesijem, međutim, završio je u daleko manjim klubovima, a na kraju se ustalio u Stouku. Daleko od toga da englesko prvenstvo nije zadovoljav­ajuće takmičenje u kojem možete nastupati, ipak, u Krkiću su mnogi videli zvezdu, ali je on ostao na proseku.

Krkić je 2007, sa 17 godina i 19 dana, srušio Mesijev rekord debitujući za katalonski klub. Međutim, veliki pritisak, koji se, logično, očekuje u klubu kakav je Barselona i upoređivan­je sa Mesijem negativno su uticali na mladog Španca.

- Bojan iz Barselone bio je pravi igrač, ali nisam bio spreman da se nosim sa medijskim pritiskom. Imao sam 17 godina, a pored mene su bile veličine poput Etoa, Pujola, Maksvela, Inijeste. Bio sam u šoku, ali mi je svaki dan delovao kao san - rekao je Bojan za francuski „Ekip“.

Kaže, prvi dan u svlačionic­i neće zaboraviti.

- Bio sam žedan. Flašica s vodom je bila blizu mene, ali nisam smeo da odem po nju. Plašio sam se da ne uradim nešto pogrešno. Imao sam napade koji su se manifestov­ali napetošću i nemirom, čak i panikom. Zato sam propustio EVRO 2008.

Fudbalski savez Španije je znao za Krkićev problem, ali ga je javnost oštro osuđivala. Pisalo se da mu nije stalo do reprezenta­cije

Španije, što ga je slomilo.

- Nisam se u to vreme osećao dobro, morao sam da stanem. Sve je eksplodira­lo u meni, a bio sam dete. Morao sam da propustim

EVRO 2008 jer sam morao da se distancira­m od fudbala i medija. Iz ove perspektiv­e, ne žalim zbog te odluke - zaključio je napadač Stouka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia