Alo!

Mama me je tešila: Bićeš recepcione­r

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Da nije uspeo kao fudbaler, a jeste, i te kako - znamo svi, Slaviša Jokanović ne bi brinuo za hleb. Radio bi, ako ništa drugo, kao - recepcione­r!

Srpski fudbalski stručnjak je pričao britanskim novinarima o izazovima koji su ga pratili tokom igračke karijere, a kojima je i dan-danas, kao trener Fulama, i te kako izložen.

- Mene se uvek brinula zbog mog posla. Kad sam bio igrač, pre mnogo godina, moj tim nije uspevao da pobedi, rekla mi je: „Ne brini, govoriš mnogo jezika, možeš da radiš u hotelu na recepciji“- otkrio je Jokanović.

Majka nekadašnje­g istaknutog reprezenta­tivca naše zemlje i danas gleda sina.

- Gleda sve mečeve Premijer lige i kaže mi da je komplikova­no, a ja joj na to odgovaram: „Ne brini, naći ću rešenje.“

Jokan trenutno ima problem kako da londonske „kolibare“podigne iz donjeg doma Premijer lige. Tim pre jer je letos potrošio više od 120 miliona evra na pojačanja.

- To je veliki izazov. Osećam odgovornos­t, ali ne plačem nad sudbinom. Svestan sam da imam 12 novajlija i da oni moraju da uče dok se bore za bodove. Svestan sam i da moram da formiran tim u kojem će svaki igrač terati drugog da bude bolji. Znam da moram da radim naporno, jer plaćen sam da donosim rezultate.

A kad rezultata nema - Fulam je u prvih sedam kola osvojio samo pet bodova - krenu priče o smeni trenera. Ni toga se Jokan, veli, ne boji.

- To je deo posla. Veliki treneri su rekli: „Postoje oni koji su dobili otkaz i oni koji će dobiti.“

Tim našeg trenera danas (13) dočekuje Arsenal, na čijoj klupi sedi Španac Unai Emeri.

- Pratim njegov rad, ali ga ne poznajem. Verovatno on mene zna iz igračke karijere. Bio sam prvak s Deportivom. U Španiji sam poznatiji od njega - poručio je Slaviša Jokanović uoči dvoboja s „tobdžijama“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia