Alo!

ĐOKOVIĆ MOŽE DA TRLJA RUKE POSLE ŽREBA U ŠANGAJU Novaku na zicer dolazi dužnik

Potencijal­ni rival u trećem kolu biće jedan od dželata iz ove sezone - Čung ili Čekinato

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Može se reći da je Novak Đoković imao lak žreb na mastersu u Šangaju. Glavni favorit za osvajanje turnira u Kini je slobodan na startu, a onda verovatno ide na Žeremija Šardija. Usledio bi meč sa pobednikom duela između Hjeona Čunga i Marka Čekinata, tenisera koji su ga izbacili sa Australija­n opena, odnosno Rolan Garosa. Na Noletovoj strani žreba je opasni Kevin Anderson, s kojim bi se Novak sudario u četvrtfina­lu, a u polufinalu, opet potencijal­no, Aleksandar Zverev, koji ne briljira. Logično, ako na drugoj strani žreba sve protekne po planu, gledali bismo veliko finale Đoković-federer, pošto je Nadal otkazao učešće.

I da osvoji Šangaj, Novak ne može da preskoči Rafu Nadala, ali bi mogao da mu priđe na 215 bodova na ATP listi i zauzme drugu poziciju, ispred Federera.

Novak je pred start Šangaja govorio o razlozima povrede Rafaela Nadala.

- Rafa troši mnogo energije zbog stila igre. Kliza po terenu, rasipa energiju na svaki udarac. Zglobovi i telo su zbog toga pod velikim pritiskom, a pošto on već deceniju igra tako, nije čudno da se povređuje. Osvojio je mnogo grend slemova na raznim podlogama, dokazao se da je veliki igrač, pa i na tvrdoj podlozi, koja mu najmanje odgovara - rekao je Đoković.

Bez obzira na sve češće odsustvova­nje sa terena zbog povreda, Novak ne krije da izuzetno poštuje Španca.

- Kako ga ne bih poštovao, kad vidite šta je sve postigao! Verovatno zbog toga što troši mnogo snage, ali rezultati nisu izostali. Moja igra je, inače, bliža Rafinoj nego Federerovo­j. I on i ja ulažemo snagu u svaki poen, što se vidi po klizanju po terenu. Federer igra ponekad bez napora, sve teče glatko. Ne mora da znači da ne troši energiju, naprotiv. Nije lako, mnogo odricanja i napora zahteva sve što mi prolazimo da bismo bili na vrhu. Najteži su grend slemovi - zaključio je Novak.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia