Alo!

NE BOJIM SE SA RAJEVA ne idem bez zastave RS!

MILORAD DODIK ZA ALO! NAKON POBEDE NA IZBORIMA „Najveći problem biće između Bošnjaka i Hrvata, ali i same Hrvatske, jer smatraju da izbor Komšića nije fer. Vreme je da Incko ode i da se ta funkcija ukine“

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Dan nakon trijumfa na izborima Milorad Dodik je proveo u primanju čestitki i, kako sam navodi, sada mu je potrebno dan-dva da predahne pre nego što prione na posao.

- Za početak, prvo ću malo da se odmorim, ali i da sačekam zvanične rezultate koji se neće razlikovat­i od trenutnih, ali, formalno gledano, čeka se komisija koja će proglasiti konačne rezulatate izbora - kaže Dodik za „Alo!“.

I srpski član Predsedniš­tva BIH svestan je da su izbori doneli najviše tenzija na relaciji Bošnjaka i Hrvata, pa kaže:

- Svi vidimo da će biti veliki problem između njih, ali ne samo unutar BIH, već će biti problem i sa Hrvatskom, jer oni smatraju da nije bilo fer što su Bošnjaci izabrali njihovog člana Predsedniš­tva.

A u vezi s pitanjima šta će uraditi prvog dana na novom poslu i plaši li se odlaska u Sarajevo, Dodik poručuje:

- Nemam čega da se bojim, a da se plašim, ne bih se ni kandidovao. Ono što svi znaju jeste da bez zastave Republike Srpske neću otići u Predsedniš­tvo. A što se tiče visokog predstavni­ka za BIH Incka, podneću incijativu da se ta funkcija ukine. E sada, nas smo trojica tamo, ali neću im dozvoliti da predahnu dok to ne uradimo - naveo je Dodik uz poruku svima onima koji su očekivali nerede za vreme izbora u RS.

- Mnogi su spekulisal­i u vezi s tim, a i dalje to rade, ali je RS mirna. Bila je mirna pre izbora, za vreme izbora i sada posle njih, tako da nemamo nijedan problem. Kao što sam rekao, da predahnemo malo, pa krećemo u realizacij­u novih projekata, pravljenje budžeta i formiranje nove vlade.

Među mnogobrojn­im čestitkama bila je i ona od Emira Kusturice, koji je naveo da je „pobeda Dodika, kao i Cvi-

Dodikova pobeda doprinos očuvanju srpskog naroda Emir Kusturica

janovićeve ne samo njihova lična pobeda, već pobeda srpskog naroda i Republike Srpske, kao i da predstavlj­a „veliki doprinos njenom očuvanju i opstanku“.

Aleksandar Čepurin, ruski ambasador u Beogradu, nakon izbora oglasio se na Tviteru, gde je napisao:

„Izbori u BIH s obzirom na krhkost zemlje i aktivizaci­ju neprijatel­ja Republike Srpske uvek nerviraju. Nadu u povratak stabilnost­i daje izbor Srba u BIH u korist očuvanja snažne RS, tesno povezane sa Srbijom“, napisao je Čepurin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia