Alo!

Sigurno mu se smučila nemaština!

Voleo bih da ga sretnem i da ga zagrlim, ali ako se ne vrati kući, najbitnije mi je da je živ i zdrav, kaže otac Nebojše Mladenović­a

- Redakcija@alo.rs

- Mnogo sam uznemiren vešću da je moj sin Nebojša pronađen posle više od godinu dana otkad je nestao bez traga i glasa. Voleo bih da ga sretnem i da ga zagrlim, ali i ako se ne vrati kući, najbitnije mi je da je živ i zdrav - rekao je juče drhtavim glasom Miodrag Mladenović, otac Nebojše Mladenović­a Šoneta (20).

On kaže da je iz novina saznao da je Registar nestalih lica Srbije na svom Tviteru objavio da je pronađen njegov sin.

- Kao da me je grom pogodio! Nažalost, do sada me niko od nadležnih nije zvanično obavestio. Sa gospodinom Igorom Jurićem iz Fondacije „Tijana Jurić“čuo sam se pre tri meseca i od onda nije bilo nikakvih vesti. Sada sam ni na nebu ni na zemlji. Ne znam da li je informacij­a tačna i gde se nalazi moj sin, da li će ga dovesti kući ili ostaje tamo gde je nađen. U svakom slučaju, srećan sam da je živ i zdrav, to mi je najbitnije - kaže otac, koji je trenutno nastanjen u selu Donja Trnava kod Niša, gde se preselio iz niškog naselja Pantelej pre desetak godina.

Ocu nije jasno zašto je njegov sin nestao iznenada bez pozdrava.

- Nebojša je u julu 2017. krenuo ujutro u Niš da preuzme ličnu kartu. Nije se vratio do mraka niti sutradan, pa sam pomislio da je ostao kod nekog drugara. Poslao sam mu poruku mobilnim, ali nije odgovorio. Posle 48 sati od njegovog odlaska zvao sam ga telefonom, ali se nije javljao, pa sam slučaj prijavio policiji. Usledili su pakleni dani neizvesnos­ti. Od policije nije bilo nikakvih informacij­a. Jednom su mi rekli: „On je punoletan i može da ide gde hoće“, što sam protumačio da ga nisu ni tražili. Raspitivao sam se kod njegovih drugova po celoj Srbiji i tamo gde je preko leta išao da bere višnje i breskve, slao sam letke preko drugova koji kombijem voze putnike po Evropi da ih tamo zalepe, ali je sve bilo uzaludno. Nisam gubio nadu, ali sada kao da je pukla bomba! Priča se da je nađen, ali njega još nema - jada se Miodrag Mladenović.

Mladenović sumnja da je Nebojša napustio kuću zbog finasijski­h problema.

- Krenuo je u umetničku školu u Nišu. Odlično je crtao, ali je morao da je napusti posle prve godine i nadničio je sa mnom. Nismo imali stalnog zaposlenja. Krpili smo kraj s krajem, od danas do sutra. Evo, sada nemam struju, isečena je zbog duga od 180.000 dinara. Sumnjam da je sve to dojadilo Nebojši i da je krenuo u svet. Nebojša je kao dete bio nestašan, imao je problema sa zakonom, ali je u 17. godini na takvo ponašanje stavio tačku - navodi otac.

Miodrag negira glasine da je njegov sin napustio kuću jer je on alkoholiča­r i tvrdi da je samo tri puta u životu konzumirao alkohol. Šta ga je nagnalo da poput starijeg brata, koji sada radi u Crnoj Gori, napusti kuću, njegovom ocu nije poznato.

 ??  ?? Vest ga pogodila kao grom iz vedra neba: Otac Miodrag
Mladenović
Vest ga pogodila kao grom iz vedra neba: Otac Miodrag Mladenović
 ??  ?? Otišao od kuće: Nebojša Mladenović
Otišao od kuće: Nebojša Mladenović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia