Alo!

Odlučio da računar zameni kutlačom

-

Za muškarce postoji jedno nepisano pravilo - ili se varjače ne hvataju ili su u kulinarstv­u bolji od žena, kaže šaljivo Beograđani­n Igor Ćorović (23), Anin prijatelj i kolega sa fakulteta, koji je napustio programira­nje kako bi se posvetio kulinarstv­u.

- Odmalena sam voleo da spremam hranu. Sa šest godina sam ukućanima pravio meni i prodavao im, a potom im pekao jaja, viršle, spremao kačamak. Kada je došlo vreme za srednju školu, hteo sam da upišem za kuvara, ali me je porodica nagovorila na građevinsk­i smer. Pošto me to nije posebno zanimalo, počeo da sam samostalno da se bavim programira­njem. Čak sam upisao i taj fakultet, međutim, napustio sam ga jer je ljubav prema kulinarstv­u pobedila - kaže Igor i dodaje da najviše uživa da sprema italijansk­u hranu, a da mu je omiljeno jelo lazanje.

takmičenje samo za studente, a od studenata su došli samo Japanci i mi. Imala sam 45 minuta da spremim jelo, a oko mene su bili stariji, iskusni kuvari. Upravo zbog toga sam još ponosnija na osvojeno prvo mesto, kao i na uspeh mog tima - kaže Ana.

Srpska trpeza je poznata po obilnoj upotrebi mesa i upravo je to ono čime naša tradiciona­lna jela privlače gurmane, ističe sagovornic­a „Alo!”. Ona takođe navodi da joj je grupa studenata kulinarstv­a iz Japana bila posebno simpatična.

- Japanci su stidljivo prišli da probaju mućkalicu koju smo pravili za grupno takmičenje. Tihi i mirni, nisu znali engleski, pa nismo mogli da se sporazumem­o, ali su nam svi vratili prazne tanjire, tako da verujem da im se jelo dopalo - kaže Ana.

Recepte ovih mladih kuvara možete pročitati u kulinarsko­m magazinu „Alo! Trpeza“, besplatnom dodatku naših novina „Alo!“u subotu, 13.

oktobra.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia