Alo!

Pregažene i Nemice!

SRPSKIM ODBOJKAŠIC­AMA NIKO NE MOŽE DA STANE NA PUT

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Izabranice Zorana Terzića slavile sa 3:0, selektor rivala očajan: „Srpkinje igraju kao muškarci“

Ženska reprezenta­cija Srbije gazi li gazi! Na Svetskom prvenstvu u Japanu, u Nagoji, izabranice Zorana Terzića su u 2. kolu grupe E savladale Nemačku sa 3:0 (25:14, 25:20, 25:20), posle 77 minuta igre.

Utakmicu je gledalo oko 500 gledalaca, a najefikasn­ija u selekciji Srbije bila je Tijana Boškovic sa 17 poena, pratile su je Brankica Mihajlovic sa 15 i Milena Rašić sa 13 poena.

Nekome će izjava nemačkog selektora delovati neumesno, jer je ipak reč o damama, ali Nemac je hteo da iskaže divljenje srpskim odbojkašic­ama ovim rečima:

- One su sad na vrhu. Igraju kao muškarci, toliko jako da ih ne možete pobediti!

Selektor Srbije Zoran Terzić ocenio je da je ova pobeda posebna.

- Bilo je važno da dobijemo meč, jer od početka turnira nismo imali ovako ozbiljan meč. Nemice su nas pritiskale, prva dva seta smo igrali dobro, ali nam je pala koncentrac­ije u trećem. Uspeli smo da se vratimo i slavimo - rekao je Zoran.

Kapiten Srbije Maja Ognjanović je dodala:

- Morale bismo da budemo zadovoljne ovakvom pobedom. Pripremile smo se odlično. Nemice su se jako borile, ali je napad sa Boškovićev­om i Mihajlović­evom dobro uradio posao.

Odbojkašic­e Srbije ostale su prve na tabeli grupe E sa 21 bodom i jedine su koje nisu izgubile ni set. U narednom kolu (sutra od 12.20, Sport klub 3) igramo protiv Japana, u 3. kolu grupe E.

 ??  ?? Dosad nisu izgubile čak ni set: Odbojkašic­e Srbije
Dosad nisu izgubile čak ni set: Odbojkašic­e Srbije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia