Alo!

Nejmar: Mbape je fenomen, svi će mu se uskoro klanjati

-

Sad i ne čudi toliko što je Zvezda demolirana usred Pariza (6:1) prošle srede. Naročito kada je Pari Sen Žermen tresnuo pet komada Lionu kod kuće, takođe učesniku elitnog klupskog takmičenja (5:0).

Kilijan Mbape, čudo od deteta (još ga tako možemo nazvati, ima samo 19 godina), u sezoni je postigao 10 golova uz četiri asistencij­e, ali je Lionu uspeo četiri puta da pogodi mrežu za samo 13 minuta! Oduševljen­je nije krio ni Nejmar.

- Kilijan je poseban momak, prema kome gajim specijalne emocije kada je reč o fudbalu. Za mene, on je fenomen. Nadam se da će nastaviti tako i narednih godina, jer će mu fudbalski svet biti zahvalan - rekao je Nejmar, koji ne hvali često pojedince.

Menadžer „svetaca“Tomas Tuhel rekao je da je Kilijan mogao da postigne „pet, šest, sedam golova“.

Mbape se slaže sa ocenom da je odigrao dobro.

- Moja igra je bila kvalitetna, ali je sve proizvod timskog rada. Rušimo rekorde, a titulu junaka utakmice ću dodati u vitrinu. Rekordi su sjajni, ali insistiram na timskom aspektu, pa će onda biti još prilike da pričamo o rekordima. Želeli smo da odmerimo snage sa Lionom, koji takođe igra Ligu šampiona. Pokazali su tamo da umeju da igraju, što znači da naš trijumf dobija na značaju. Titula je daleko, sačekaćemo još da pričamo o toj temi - poručio je Mbape.

 ??  ?? Četiri gola za 13 minuta:
Mbape
Četiri gola za 13 minuta: Mbape

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia