Alo!

Ustaški pir u Briselu!

NAVIJAČI DINAMA NA TRIBINAMA ISTAKLI ZASTAVU SA LIKOM STEPINCA disciplins­ki UEFA je protiv hrvatskog kluba pokrenula koji je bio postupak zbog rasizma. Srbin Glođović, delegat, tražio da se transparen­t ukloni

- P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Strogo se držeći pravila, UEFA kažnjava Zvezdu za raznorazne sitnice koje ne treba ni pominjati. Videćemo sada kako će evropska kuća fudbala biti nastrojena prema zagrebačko­m Dinamu zbog ustaškog pira „bed blu bojsa“u Briselu.

Vlado Glođović, delegat na meču Lige Evrope između Anderlehta i Dinama (0:2), koji je do pre nekoliko godina bio i arbitar u našoj ligi, prijavio je zagrebački klub za promovisan­je ustaša. UEFA je pokrenula disciplins­ki postupak protiv Zagrepčana, a tek u 25. minutu je uklonjena zastava Alojzija Stepinca. Sada „modrima“preti zabrana gostovanja navijača na narednoj evropskoj utakmici, protiv Spartaka u Trnavi.

- Disciplins­ka komisija UEFA obavestila je Dinamo o pokretanju postupka u vezi sa događajem na utakmici drugog kola Lige Evrope, u kojoj je Dinamo gostovao u Briselu ekipi Anderlehta. Otvorena je istraga prema prijavi službenih osoba po četiri osnove: upotrebe pirotehnik­e na stadionu, tuče navijača, bacanja predmeta na teret i rasizma. Odluku o eventualno­j odgovornos­ti i kazni UEFA će doneti na sednici disciplins­ke komisije 18. oktobra 2018 - piše u saopštenju hrvatskog šampiona.

Upravo je stavka „rasizam“ta koja se odnosi na isticanje čoveka za koga je čak i Tito rekao Vatikanu da je ustaša. Stepinca su zvali „krvavim svecem“jer je pomagao ustaškom vođi Anti Paveliću. Takođe, Stepinac je po ulasku Nemaca u Zagreb 1941. godine podržao osnivanje ozloglašen­e NDH.

Dosad su Hrvati uglavnom prolazili sa smešnim kaznama zbog kukastih krstova, fašizma i ustašluka, videćemo kako će UEFA ovog puta reagovati...

 ??  ?? Podržavao ustašku HDH: Alojzije Stepinac Poneli zastavu ustaše u Brisel: „Bed blu bojsi“
Podržavao ustašku HDH: Alojzije Stepinac Poneli zastavu ustaše u Brisel: „Bed blu bojsi“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia